Parīze uzstādījusi Eiropas Sabiedrībai ultimātu direktīvas dēļ

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Francija piedraudēja Eiropas Sabiedrībai atteikties no direktīvas par darbiniekiem komandējumos.

RĪGA, 4. jūlijs — Sputnik. Francija nepildīs ES direktīvu par komandētajiem darbiniekiem, ja Brisele atteiksies no reformas, kas palīdzētu cīnīties pret "sociālo dempingu", svētdien paziņoja Francijas premjerministrs Manuels Valss.

Lielbritānijas dalības Eiropas Savienībā atbalstītāji mītiņa laikā Trafalgara laukumā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Brexit var kļūt par labu iespēju ES attīstībai

ES direktīva par komandētajiem darbiniekiem tika pieņemta 1996. gadā ar mērķi izveidot iekšējo tirgu. Tas paredz personu un pakalpojumu brīvas pārvietošanās šķēršļu atcelšanu starp ES dalībvalstīm, kā arī noliedz ar tautību vai dzīves vietu saistītos ierobežojumus.

Tā dēvēto sociālo dempingu izraisīja direktīva, kas nosaka: darbinieki saņem algu atbilstoši to valstu standartiem, kurās viņi pašlaik strādā, bet sociālie atskaitījumi tiek piemēroti atbilstoši darbinieku valsts normām.

"Šodien Francijas valdība cenšas visus pārliecināt, – un daudzas valstis tai piekrīt, – ka nepieciešamas izmaiņas, lai cīnītos pret sociālo dempingu. Ja mūs nesadzirdēs, nāksies paziņot, ka Francija vairs nepildīs šo direktīvu," — sacīja Manuels Valss telekanāla TF1 tiešajā ēterā.

Nozīmīte ar Brexit simboliku. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Pēc Brexit Eiropas Parlaments meklē NATO aizstājēju

23. jūnijā Lielbritānijā notika referendums par Lielbritānijas dalību Eiropas Savienībā. Oficiālie dati liecina, ka par valsts izstāšanos no ES nobalsojuši 51,9% britu.

Vēlāk Francijas partijas "Nacionālā fronte" līdere Marina Lepēna paziņojusi, ka Francijai esot vairāk iemeslu izstāties no Eiropas Savienības nekā Lielbritānijai, un aicināja sarīkot valstī referendumu par dalību ES. Francijas prezidents Fransuā Olands nepiekrita šai idejai.

Ziņu lente
0