Turcijas premjers informējis par terorakta upuru skaitu Stambulas lidostā

© REUTERS / Murad SezerTerorakta vietā Ataturka starptautiskajā lidostā Stambulā.
Terorakta vietā Ataturka starptautiskajā lidostā Stambulā. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sprādzienu rezultātā, kas notikuši pie Stambulas lidostas ieejas, izejas un starptautiskā termināļa autostāvvietā gājuši bojā 36 cilvēki, 147 guvuši ievainojumus.

RĪGA, 29. jūnijs — Sputnik. Turcijas premjerministrs Binali Jildirims sniedza informāciju sakarā ar cietušo skaitu terorakta rezultātā Ataturka lidostā Stambulā. Viņš paziņoja, ka 36 cilvēki gājuši bojā, un daudzi guvuši ievainojumus, ziņo Sputnik Armenia, atsaucoties uz RIA Novosti.

"Uzbrukumā lidostai trīsdesmit seši cilvēki gājuši bojā, daudzi bija ievainoti," — citē premjera vārdus laikraksts Sabah Daily.

Tiesu medicīnas eksperti pēc sprādzieniem strādā Turcijas lielākajā lidostā - Sputnik Latvija
Publicēts Stambulas lidostā notikušā terorakta video ieraksts

Kā ziņo aģentūra Reuters, atsaucoties uz premjeru, Stambulas lidostas teroraktā bojāgājušo vidū, iespējams, ir arī ārvalstu pilsoņi.

Viņš uzsvēra, ka trīs pašnāvnieki nav iekļauti bojāgājušo skaitā.

Trīs sprādzieni nogranduši pie Ataturka lidostas ieejas, izejas un starptautiskā termināļa autostāvvietā otrdien aptuveni pulksten 22.00 (pēc Rīgas laika). Iepriekš jau tika ziņots par 147 ievainotajiem.

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans jau nosodīja teroraktu Ataturka lidostā.

"Ar dusmām nosodu teroraktu Stambulā. Šis uzbrukums, kas noticis svētā mēneša Ramadāna laikā, liecina, ka teroristiem nav nekā svēta, viņiem nav arī reliģijas. Gaidām, ka visa pasaule, it īpaši rietumvalstis, demonstrēs stingru pozīciju attiecībā uz teroristiskajām organizācijām. Neskatoties uz cenu, Turcija turpinās cīņu pret starptautisko terorismu," — teikts rakstiskā paziņojumā Erdogana oficiālajā vietnē.

Kā norādīts paziņojumā, teroristiem ir vienalga, vai tā ir Stambula vai Londona, Ankara vai Berlīne, Izmira vai Čikāga. "Ja visa pasaule nepretosies teroristiem, viņi īstenos visus savus briesmīgākos plānus. Ceru, ka terorakts Stambulā kļūs par pavērsiena punktu pasaules valstu, it īpaši Rietumu kopīgajā cīņā pret starptautisko terorismu," — teikts Erdogana paziņojumā.

Daily Star informēja, ka tūlīt pēc traģēdijas Stambulas lidostā sāka parādīties ziņojumi ar heštegu #PrayForTurkey ("lūdzos par Turciju").

Ziņu lente
0