Petīciju par atkārtotu referendumu nelikumīgi parakstījuši 77 tūkstoši ārzemnieku

© Sputnik / Алексей Филиппов / Pāriet pie mediju bankasPasaules pilsētas. Mančestra. Foto no arhīva
Pasaules pilsētas. Mančestra. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Petīciju par atkārtotu referendumu par Lielbritānijas dalību ES parakstījuši ne tikai karalistes pavalstnieki, bet arī citu valstu pilsoņi.

RĪGA, 27. jūnijs — Sputnik. Šis apstāklis neatbilst parakstu vākšanas noteikumiem, ziņo Sputnik Igaunija, atsaucoties uz RIA Novosti.

Pārstāvju palātas petīciju komiteja jau atzinusi pārkāpumus – anulēti 77 tūkstoši parakstu.

"Valdības digitālo pakalpojumu dienests veic pasākumus, notiek izmeklēšana. Nepieciešamības gadījumā viltotie paraksti tiek dzēsti," — citē RIA Novosti komitejas vadītāja paziņojumu.

Piemēram, petīciju parakstījuši Islandes, Tunisijas, Kaimanu salu, Austrālijas un Vatikāna iedzīvotāji.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Politika
Krievija nav iejaukusies Brexit procesā

Petīciju, kas aicina pārskatīt referenduma rezultātus par Lielbritānijas dalību Eiropas Savienībā, svētdien parakstījuši vairāk nekā 3 miljoni cilvēku.

Referendums par Lielbritānijas izstāšanos no ES notika 23. jūnijā. Par izstāšanos no Eiropas Savienības nobalsojuši 51,9% britu, par valsts palikšanu ES — 48,1%. Pēc tautas balsojuma rezultātiem, valsts premjers Deivids Kamerons paziņoja par atkāpšanos no amata. Viņš atstāj nākamajam premjeram tiesības sekot pilsoņu gribas izpaudumam un izstāties no ES.

Jau nākamajā dienā tika reģistrēta petīcija par nepieciešamību rīkot atkārtotu referendumu, kurā tiks uzdots tāds pats jautājums. Dokumentu jau parakstījuši vairāk nekā trīs miljoni cilvēku.

"Mēs aicinām valdību piemērot noteikumus, saskaņā ar kuriem, ja "par" vai "pret" Brexit nobalsojušo skaits ir mazāks nekā 60%, un referenduma dalībnieku skaits bijis mazāks nekā 75% balsstiesīgo iedzīvotāju, ir jāorganizē atkārtota balsošana," — stāsta petīcijas teksts.

Petīcija ir izvietota Lielbritānijas parlamenta mājaslapā. Lai parlaments izskatītu petīciju, tā jāparaksta vismaz 100 tūkstošiem pilsoņu. Petīcija tiks izskatīta parlamenta petīciju komitejas sēdē jau 28. jūnijā.

Ziņu lente
0