Pasaules Veselības organizācija vēlas aizliegt tievās cigaretes

© GH Cheng / SmokeMeitene ar cigareti. Foto no arhīva
Meitene ar cigareti. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Tievās cigaretes paredzētas dāmām un rada asociācijas ar slaidumu, apgalvo pētījuma autori.

RĪGA, 26. jūnijs — Sputnik. Pasaules Veselības organizācija (PVO) Vispārējās konvencijas par tabakas uzraudzību (VKTU) dalībnieku konferences laikā, kas notiks novembrī Deli, iespējams, tiks izvērtēts jautājums par tievo cigarešu ierobežošanu vai pilnīgu aizliegumu, vēsta Sputnik Osetija, atsaucoties uz RIA Novosti un laikrakstu Kommersant.

Elektroniskā cigarete. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Latvijā aizliegtas ūdenspīpes un elektroniskās cigaretes

Žurnālisti iepazinās ar kāda ziņojuma projektu, kura ieteikumi skar tabakas produkcijas veidu un sastāva regulēšanu. Piemēram, konferencē tiks ierosināts izskatīt jautājumus, kas skar cigarešu dizaina elementu aizliegumus vai ierobežojumus.

Viens no šiem elementiem ir tabakas izstrādājumu diametra samazināšana, vai "tievais" dizains, kas padara cigaretes pievilcīgākas.

"Pētījumi liecina, ka šādas izstrādājumu īpašības vai dizaina elementi, var maldināt smēķētājus un potenciālos patērētājus un ietekmēt viņu izpratni, zināšanas un attieksmi pret tabakas lietošanu," — citē ziņojumu laikraksts, precizējot, ka tievās cigaretes orientētas uz sievietēm, un rada asociācijas ar slaidumu.

Par spīti VKTU lēmumu ieteikuma raksturam, gadījumā, ja šī rekomendācija tiks pieņemta, tai var tikt piešķirts likumdošanas statuss.

Ziņu lente
0