Politika

Nadeždas Savčenko debija EPPA

© Wikipedia / PPCOEEPPA. Foto no arhīva
EPPA. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Savu uzturēšanos Strasbūrā Ukrainas deputāte un Eiropas Padomes augstākās pārstāvju sapulces parlamentāriete gatava veltīt tam, lai "dotos kopsolī" ar visu Veco pasauli.

RĪGA, 21. jūnijs — Sputnik. Nadežda Savčenko, kas tika apsūdzēta par Krievijas VGTRK žurnālistu slepkavību Donbasā un vēlāk apžēlota ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina rīkojumu, sākusi savu darbu EPPA, informē Sputnik Moldova.

"Pirmkārt, esmu atgriezusies un sāku strādāt — tas ir mans darbs. No otras puses, es ceru, ka dosimies kopsolī Eiropu pa piekrišanas, sapratnes un konkrētas rīcības ceļu," — viņa paziņoja žurnālistiem.

Ukrainas Augstākās Radas deputāte Nadežda Savčenko. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Savčenko: būt labiem kaimiņiem ir labāk nekā sliktiem brāļiem

Pēc ierašanās EPPA ēkā Savčenko žurnālistu pavadībā nekavējoties devās fotografēties.

Pirms plenārsēdes Savčenko tiksies ar Eiropas Tautas partijas prezidentu Žozefu Dolu.

Savčenko iepriekš informēja, ka piedalīsies EPPA sesijā Strasbūrā no 20. līdz 25. jūnijam.

Ukrainas drošības dienesta priekšnieka padomnieks Jurijs Tandits pauda cerību, ka Savčenko darbs Eiropas Padomes Parlamenta asamblejā varēšot palīdzēt Kijevai sekmēt gūstekņu atbrīvošanu Donbasā.

"Mēs gatavojamies atbrīvot 25 gūstekņus… Ukrainas delegācija atrodas Strasbūrā, un es runāju ar Nadeždu Savčenko un pārstāvjiem, kuri uzstāties EPPA sesijā. Nadežda ir noskaņota ļoti produktīvi. Esmu pārliecināts, ka viņas uzstāšanās cita starpā palīdzēs mums īstenot arī visu mūsu puišu atbrīvošanas plānu," — teica Tandits kāda ukraiņu TV kanāla ēterā.

Пресс-конференция военнослужащей Надежды Савченко в Киеве - Sputnik Latvija
Nadeždu Savčenko tur aizdomās par valsts apvērsuma gatavošanu Kremļa uzdevumā

EPPA aparāta pārstāvji iepriekš vēstīja, ka Savčenko piedalīsies vairākos Eiropas Padomes asamblejas vasaras sesijas pasākumos, piemēram, plānots, ka 20. jūnijā Savčenko uzstāsies ar 2 minūtes ilgu uzrunu pirms diskusijām par biroja pastāvīgās komitejas darbību. Tajā pašā dienā viņa informēs EPPA migrācijas komitejas locekļus par viedokli situācijā ar gūstekņiem, kas atrodas Donbasā.

Otrdien Savčenko piedalīsies apaļā galda diskusijā par jautājumiem, kas skar Krievijā ieslodzītos Ukrainas pilsoņus, bet ceturtdien — Krievijas sankcijām veltītā pasākumā.

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja lēmumu par Nadeždas Savčenko apžēlošanu – tiesa Krievijā viņai piesprieda brīvības atņemšanu uz 22 gadiem par VGTRK žurnālistu slepkavību Donbasā. Ar lūgumu apžēlot notiesāto pie prezidenta vērsās bojāgājušo tuvinieki. Putins pauda cerību, ka šādi, humānu apsvērumu labad pieņemti lēmumi mazinās spriedzi Ukrainas dienvidaustrumos. Pēc apžēlošanas Nadežda Savčenko tika nogādāta Kijevā.

Ziņu lente
0