Berlīne rīko "Normandijas četrinieka" tikšanos pirms NATO samita

© Sputnik / Фотохост-агентство / Pāriet pie mediju bankasKrievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins un Vācijas kanclere Angela Merkele. Foto no arhīva
Krievijas Federācijas prezidents Vladimirs Putins un Vācijas kanclere Angela Merkele. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mediji informē, ka sēdes laikā tiks apspriests "Minskas vienošanos" realizācijas process.

RĪGA, 20. jūnijs — Sputnik. Drīzumā varētu notikt jauna tikšanās "Normandijas formātā" par Minskas vienošanos izpildi, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz vācu laikrakstu Stuttgarter Nachrichten.

Avots vācu valdības aprindās pastāstījis laikrakstam, ka Vācijas kanclere Angela Merkele plāno drīzumā organizēt jaunu tikšanos ar Francijas prezidentu Fransuā Olandu, Krievijas līderi Vladimiru Putinu un Ukrainas prezidentu Petro Porošenko.

"Mēs cenšamies drīzumā organizēt atkārtotu Minskas tikšanos," — sacīja avots.

Pagājušajā nedēļā Minskā noritēja pirmā "Normandijas četrinieka" dalībvalstu līderu padomnieku tikšanās. Gaidāmā tikšanās ir vērsta uz "nākamo soļu konkretizāciju, lai sekmīgi realizētu Minskas vienošanos," uzsvēra avots.

Izdevums informē, ka pirms NATO samita jūlijā varētu noritēt arī Putina un Merkeles tikšanās. Vācu preses izdevums uzskata, ka runa ir par "ideālu gadījumu". Sarunu mērķis spriedzes mazināšana, norāda laikraksts.

Генеральный секретарь НАТО Андерс Фог Расмуссен - Sputnik Latvija
Rasmusens neieteic Porošenko censties nekavējoties atgūt Krimu

Minskas vienošanās tika panākta pec "Normandijas četrinieka" tikšanās Minskā pērnā gada februārī. Kopš 2014. gada septembra Minskā tiekas kontaktu grupa, kas nodarbojas ar situācijas noregulēšanu Donbasā. Kopš tā laika puses vienojušās par trim dokumentiem, kas reglamentē konflikta noregulēšanas soļus.

Pēc ES viedokļa, no Minskas vienošanos īstenošanas ir atkarīga pret Krieviju vērsto sankciju atcelšana. Maskava norādīja, ka uzskata šo saikni par absurdu, jo Krievija nav iesaistīta Ukrainas konfliktā, kā arī aicināja adresēt prasības par "Minskas —2" īstenošanu Ukrainas varas iestādēm.

Krievijas un Rietumu attiecības pasliktinājās sakarā ar situāciju Ukrainā. Vispirms ES valstis ieviesa individuālas sankcijas pret fiziskām personām, kas paliek spēkā līdz 2016. gada 15. septembrim. Sektorālie pasākumi, kas skar veselas ekonomikas nozares, darbojas līdz 31. jūlijam. Rezultātā Krievija ierobežoja pārtikas preču importu no valstīm, kas pievienojušās minētajām sankcijām. 2015. gada jūnijā Krievija pagarināja pārtikas embargo uz gadu – līdz 2016. gada 5. augustam.

Ziņu lente
0