"Mein Kampf" publikācija Itālijā raisa diskusiju

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Itāļu avīzes Il Giornale galvenā redaktora lēmums publicēt Hitlera politiskā manifesta pirmo sējumu līdz ar periodiskā izdevuma sestdienas numuru, radījis Itālijas ebreju kopienas biedru, Izraēlas vēstniecības un daudzu itāļu politiķu sašutumu.

RĪGA, 12. jūnijs — Sputnik. Itāļu avīzes Il Giornale kārtējā numura publikācija ar pielikumu – Ādolfa Hitlera darbu "Mein Kampf" ("Mana cīņa"), kurā apvienoti autobiogrāfijas elementi un nacionālsociālisma ideju izklāsts, radījusi plašu politisko diskusiju Apenīnos.

Avīzes galvenais redaktors Alesandro Salusti līdz ar sestdienas numuru nolēma publicēt Hitlera politiskā manifesta pirmo sējumu no astoņiem. Šo avīzes pielikumu varēja saņemt ikviens lasītājs, kurš nolēma vakar iegādāties Il Giornale.

Redaktora lēmums izraisīja Itālijas ebreju kopienas, Izraēlas vēstniecības un daudzu itāļu politiķu sašutumu. To nosodīja arī valsts premjerministrs Mateo Renci.

Avīze la Repubblica atzīmēja, ka Izraēlas vēstniecība Itālijā paudusi "izbrīnu" par "Mein Kampf" publikāciju, savukart ebreju kopiena notikušo nosauca par "nepieklājību".

"Manuprāt tas ir nožēlojami, ka itāļu ikdienas izdevums šodien dāvina Hitlera "Mein Kampf," – Itālijas premjers Renci rakstīja savā lapā sociālajā tīklā Facebook.

No savas puses, atbildot uz kritiku, Il Giornale galvenais redaktors Alesandro Salusti uzsvēra: "Lai saprastu, kā varēja rasties absolūts ļaunums, ir jāvēršas pie avota un nav jābaidās izvērtēt XX gadsimta traģēdijas kopējā vēsturiskajā aspektā."

Ziņu lente
0