Beļģu gejs lūdz eitanāziju savas seksuālās orientācijas dēļ

© Sputnik / Sergey MalgavkoМедсестра набирает лекарство в шприц в стационаре
Медсестра набирает лекарство в шприц в стационаре - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Beļģijas iedzīvotājs jau 17 gadus sūdzas ārstiem par to, ka viņu valdzina pusaudži un jauni vīrieši, neskatoties uz to, ka viņš audzis katoļu ģimenē.

RĪGA, 11. jūnijs — Sputnik. Belģijā seksuālo minoritāšu pārstāvis cenšas saņemt atļauju eitanāzijai, jo nespēj pieņemt savu seksuālo orientāciju, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz BBC publicēto informāciju.

Флаг ЛГБТ - Sputnik Latvija
Policija atteikusies apsargāt geju parādi Kijevā
Eitanāzija Beļģijā ir likumīga kopš 2002. gada. Līdz 2013. gadam 1807 pacienti ir labprātīgi aizgājuši no dzīves medicīnas iestadēs.

Lielākā daļa pašnāvnieku cieta no neizārstējamām slimībām, un tikai četri procenti šo cilvēku starpā cieta psihisku traucējumu rezultātā.

Vietējā likumdošana nosaka, ka pacients var legāli aiziet no dzīves, ja divi ārsti apstiprinās viņa pastavīgās un neizturamās fiziskās ciešanas. Psihisku ciešanu gadījumā nepieciešams trīs ārstu apstiprinājums.

Beļģietis stāstīja, ka jau 17 gadus apmeklē ārstus un lūdz palīdzību, jo viņu valdzina pusaudži un jauni vīrieši, neskatoties uz audzināšanu katoļu ģimenē. "Es negribēju kļūt par geju!" – viņš paziņoja žurnālistiem. — "Kāpēc gan nedzīvot tālāk, ja kāds man iedos iedarbīgas zāles? Taču es vairs neticu medicīnai."

Viņa pieprasījums ir izskatīts un pieņemts sākotnējā posmā. Beļģietim vēl nāksies sastapties ar vairākām komisijām, kas izlems, vai šajā gadījumā iespējama brīvprātīga aiziešana no dzīves saskaņā ar likumu.

Ziņu lente
0