Čehijas ĀM apsūdzēja Krieviju mēģinājumā "sadalīt ES un valdīt"

© Sputnik / Екатерина Чеснокова / Pāriet pie mediju bankasГорода мира. Прага
Города мира. Прага - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Čehijas ārlietu ministrs paudis pārliecību, ka Maskava cenšas iznīcināt Eiropas vienotību, taču uzrādīt pierādījumus viņam neizdevās.

RĪGA, 8. jūnijs — Sputnik. Attiecībā uz ES Maskava cenšas īstenot politiku pēc principa "skaldi un valdi", paziņojis intervijā Financial Times Čehijas Ārlietu ministrijas vadītājs Lubomirs Zaoraleks, ziņo RIA Novosti.

Krievijas prezidenta V.Putina vizīte Grieķijā - Sputnik Latvija
Putina vizīte Grieķijā: tūristi no Krievijas, ASV pasākumi un citi jautājumi

Pēc viņa teiktā, Krievija izmanto "Eiropas vājumu", atbalstot eiro skeptiķu un labējo kustības.

"Labais populisms ir ļoti bīstams, jo tās tiešām var iznīcināt Eiropas centru. Krievijas ilgtermiņa stratēģija ir "skaldi un valdi", — teica Zaoraleks.

Viņš piebilda, ka "nav šaubu" par to, ka Maskava atradīs iespējas šo politisko spēku finansēšanai, īpaši "Francijas Nacionālās frontes" un Ungārijas labās partijas "Jobbiks". Turklāt ministrs nebija spējīgs to pierādīt, norāda FT.

Čehijas Ārlietu ministrijas vadītājs paziņojis, ka Lielbritānijas referendums par dalību ES var nospēlēt par labu Maskavai. "Šī Lielbritānijas neapmierinātība ar ES ir liela iespēja Krievijai kļūt par stiprāku Eiropā," — viņš teica.

Флаг Польши - Sputnik Latvija
Financial Times: ES pieļauj sankciju ieviešanu pret Poliju

Ministrs piebilda, ka, ja Eiropas institūcijas pavājināsies, Krievija varēs to izmantot. Pēc Zaoraleka teiktā, Krievijas prezidents Vladimirs Putins kādā sarunā ar viņu ieteicis "sargāties no Briseles".

Krieviju vairākkārt mēģināja apvainot tajā, ka tā veicina spriedzes veidošanu Eiropā, taču pierādījumu tam nav. Tiesa, NATO apliecināja, ka Krievija finansējot ekstrēmiskos grupējumus Eiropā, lai pietuvinātu Vācijas kancleres Angelas Merkeles atkāpšanu. KF Valsts domē šos pieņēmumus nosauca par "bezgalīgiem murgiem".

Ziņu lente
0