Lukašenko: Minska un Maskava adekvāti reaģē uz NATO nostiprināšanos

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент Белоруссии Александр Лукашенко
Президент Белоруссии Александр Лукашенко - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko paziņojis, ka Krievija un Baltkrievija sper atbilstošus soļus, atbildot uz NATO nostiprināšanos pie savām robežām, un konflikta gadījumā Baltkrievijas armija pirmā iesaistīsies cīņā.

RĪGA, 8. jūnijs — Sputnik. Baltkrievija un Krievija adekvāti reaģē uz NATO nostiprināšanos pie savu valstu robežām, otrdien Minskā paziņoja Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko - Sputnik Latvija
Baltkrievija nav sajūsmā par NATO aktivitāti pie savām robežām

"Krievi bieži norāda, ka pie Krievijas Federācijas robežām parādās jaunas NATO vienības. Gribu uzsvērt, ka galvenokārt tas notiek pie mūsu robežas, pie Baltkrievijas robežas. Mēs to redzam un bez trokšņa īstenojam adekvātus pasākumus," — teica Lukašenko, tiekoties ar delegāciju vadītājiem NVS valstu augstāko finanšu kontroles institūciju vadītāju padomes sesijā.

"Redzu, ka arī Krievijas vadība līdzīgus soļus sper rietumu virzienā, ņemot vērā, ka mums ir kopīgs bruņoto spēku grupējums, kas nodrošina mūsu Tēviju — Baltkrievijas un Krievijas drošību," — teica Baltkrievijas līderis.

Viņš pievērsa uzmanību tam, ka šī grupējuma kodolu veido Baltkrievijas armijas vienības. "Konflikta gadījumā tās pirmās dodas pretuzbrukumā. Tām seko Krievijas rietumu reģionos dislocētās vienības,"— viņš teica.

Lietuvas Seima deputāts Vitauts Juozapaitis. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Lietuvas Seima deputāts: Baltkrievija – prātā jucis kaimiņš

Lukašenko uzsvēra, ka Minska to neslēpj no "rietumvalstīm – kolēģiem, partneriem vai pretiniekiem." Viņi zina, ka esam vienojušies ar Krieviju," — uzsvēra Lukašenko.

"Es to stāstu, lai jūs zinātu manu nostāju attiecībā uz NVS," — norādīja Baltkrievijas prezidents un uzsvēra, ka Baltkrievija vienmēr ir ierosinājusi integrācijas procesus pēcpadomju telpā un iestājas par reālu PSRS bijušo republiku satuvināšanos, ņemot vērā to neapšaubāmās neatkarības principu.

Iepriekš Lukašenko pauda uzskatu, ka alianse neuzbruks Baltkrievijai un Krievijai, un apsolīja, ka Baltkrievija nekaros svešā teritorijā.

Ziņu lente
0