Nadeždu Savčenko tur aizdomās par valsts apvērsuma gatavošanu Kremļa uzdevumā

© Sputnik / Алексей Вовк / Pāriet pie mediju bankasПресс-конференция военнослужащей Надежды Савченко в Киеве
Пресс-конференция военнослужащей Надежды Савченко в Киеве - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Nadežda Savčenko – faktors, ar ko vairs nav iespējams neko izdarīt.

RĪGA, 5. jūnijs — Sputniks. Bijusī kareive Nadežda Savčenko varētu kļūt par visas nācijas līderi. Pēc viņas atgriešanās Ukrainā politika vairs nebūs tāda, kā agrāk, uzskata Augstākās Radas deputāts Vadims Rabinovičs, informē RIA Novosti.

"Man šķiet, Savčenko ir faktors, ar ko vairs nav iespējams neko izdarīt, un es uzskatu, ka Putins mums ir atsūtījis varas apvērsumu Ukrainā," – pastāstīja Rabinovičs intervijā telekanālam "112 Ukraina".

Pēc deputāta domām, Savčenko no Krievijas ir atgriezusies lieliskā fiziskajā formā, neskatoties uz sauso badastreiku, ko pieteica ieslodzījuma laikā, un ar "unikālām" oratora spējām.

Ukrainas prezidents Petro Porošenko un kareive Nadežda Savčenko, ordeņa Zelta zvaigzne pasniegšanas ceremonijā. - Sputnik Latvija
Savčenko gatava kļūt par Ukrainas prezidenti
Savčenko ir viena no galvenajām kandidātēm prezidenta postenim. Viņa "konsolidē visus patriotus". Viņas politiskā darbība "Batkivščinā" var nopietni iedragāt citu partiju pozīcijas, piemēram, Oļega Ļaško vadītās Radikālās partijas stāvokli. "Batkivščinas" līderei Jūlijai Timošenko atliek tikai "iemācīties ieņemt otro vietu", uzskata Rabinovičs.

Tiesa Krievijā piesprieda Nadeždai Savčenko brīvības atņemšanu uz 22 gadiem – kareive tika atzīta par vainīgu VGTRK žurnālistu slepkavībā Ukrainas austrumos. Krievijas prezidents Vladimirs Putins apžēloja viņu maija beigās.

Par Augstākās Radas deputāti no partijas "Batkivščina" Savčenko kļuva jau 2014. gada rudenī, kad Krievijā tika izmeklēts viņas noziegums. Pēc apžēlošanas un atgriešanās Kijevā viņa strādā Ukrainas parlamentā. Dažu dienu laikā Savčenko ir paspējusi iesniegt likumprojektu, kas vērsts pret valsts prezidenta Petro Porošenko ierosināto tiesu reformu, nosaukt savus kolēģus par "slinkiem skolēniem", kā arī pavēstīt žurnālistiem, ka uzskata viņus par "suņiem" un "šakāļiem".

Ziņu lente
0