Obama lūdz demokrātus nevērsties pret Trampu ar vardarbību

© REUTERS / Lucy NicholsonASV prezidenta posteņa kandidāts republikānis Donalds Tramps. Foto no arhīva
ASV prezidenta posteņa kandidāts republikānis Donalds Tramps. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar Sanhosē pilsētā Donalda Trampa uzstāšanās laikā sākās viņa piekritēju un pretinieku sadursmes.

RĪGA, 4. jūnijs – Sputnik. ASV prezidents Baraks Obama aicināja demokrātus izvairīties no vardarbības priekšvēlēšanu kampaņas pasākumos. Savu viedokli viņš paziņoja Demokrātiskās partijas piekritēju un donoru privātajā sapulcē Floridā, vēsta RIA Novosti.

"Mums ir jāatgādina sev pašiem, kas mēs esam, kas nāktu par labu amerikāņu demokrātijai un kā neiegrimt sliktos paradumos, kas pašlaik parādās otrā partijā (Republikāņu partijā)," – uzsvēra Obama sapulcē Floridā.

Pret republikāni Donaldu Trampu vērstās protesta akcijas dalībnieki Albulkerkē, ASV - Sputnik Latvija
Pret Trampu organizētās protesta akcijas laikā cietuši policisti

Vakar Sanhosē pilsētā (Kalifornija) ASV prezidenta posteņa kandidāta republikāņa Donalda Trampa uzstāšanās laikā sākās viņa piekritēju un pretinieku sadursmes. Saņemtā informācija liecina, ka Trampa pretinieki likuši lietā dūres, dedzinājuši galvassegas ar prezidenta kandidāta attēlu un apmētājuši politiķa piekritējus ar olām.

ASV prezidents vērtēja, ka notikumi Sanhosē neatbilst demokrātijas principiem. "Tā mēs nerīkojamies. Nežēlība nav pieļaujama, un nevajag kliegt. Nav pieļaujama politika, kurā nav iespējams vismaz uzklausīt otru pusi, pat tad, ja jūs kategoriski nepiekrītat (argumentiem)," – norādīja Baraks Obama.

Viņš vērsās pie demokrātiskās partijas piekritējiem: "Ja jums ir labāks arguments, nav vajadzīga vardarbība, vienkārši ejiet, organizējiet (uzstāšanos) un pārlieciniet."

Ziņu lente
0