Par spiegošanu Krievijā notiesātais lietuvietis lūdz atļauju izciest cietumsodu dzimtenē

© Sputnik / Andrey Starostin / Pāriet pie mediju bankasTiesneša āmurs. Foto no arhīva
Tiesneša āmurs. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijā par spiegošanu notiesāts Lietuvas pilsonis Arstīds Tamošaitis. Viņam tika piespriesta brīvības atņemšana uz 12 gadiem.

RĪGA, 4. jūnijs — Sputnik. Lietuvas pilsonis Arstīds Tamošaitis, kam par spiegošanu Krievijā tika piespriesta brīvības atņemšana uz  12 gadiem, lūdz atļauju izciest sodu Lietuvā, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz aģentūru BNS.

"Lietuvas Tieslietu ministrija, saņemot apsūdzētā lūgumu, vērsās pie Krievijas puses ar lūgumu izdot viņu Lietuvai turpmākai soda izciešanai," —aģentūrai norādīja Tieslietu ministrijas preses sekretārs Audris Kudrevičus.

Наручники - Sputnik Latvija
Eiropas Savienība aicina Baltkrieviju atteikties no nāves soda

Krievijas FDD pagājušā gada maijā paziņoja, ka noziegumā vietā aizturēts Krievijā nelegāli iebraukušais Lietuvas spiegs – viņš Maskavā saņēmis kādu slepenu dokumentu no Krievijas iedzīvotāja. Aizturētais tika ievietots izmeklēšanas izolatorā "Lefortova". Tamošaitis tika apsūdzēts saskaņā ar Krievijas Krimināllikuma 276. pantu (spiegošana). Krimināllieta tika izmeklēta kā "konfidenciāla". FDD dati liecina, ka ārvalstnieks ir atzinies – viņš ir Lietuvas Republikas Aizsardzības ministrijas operatīvo dienestu otrā departamenta (militārais izlūkdienests) virsnieks.

Jāpiebilst, ka Lietuvā 2015. gada aprīļa beigās tika aizturēts Krievijas iedzīvotājs, ko vietējās varas iestādes arī apsūdzēja spiegošanā. Pēc izmeklēšanas versijas, aizturētais ir FDD darbinieks, kurš veicis pret Lietuvas vērstu sabotāžas operāciju ar mērķi iekļūt vadošajās valsts iestādēs, tiesu un valsts izlūkošanas dienestos. Pašlaik Krievijas iedzīvotājs ir arestēts.

Ziņu lente
0