Erdogans vēlas uzlabot attiecības ar Krieviju, bet nezina, ar ko sākt

© Sputnik / Михаил Климентьев / Pāriet pie mediju bankasПрезидент России В.Путин и президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган
Президент России В.Путин и президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Turcija nesaprot, kādu pirmo soli no tās gaida Krievija, paziņojis Erdogans. Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins paziņojis, ka runa ir par atvainošanos un kompensāciju par notriektu Krievijas bumbvedēju.

RĪGA, 1. jūnijs — Sputnik. Kā vēsta RIA Novosti, Turcija vēlas atjaunot attiecības ar Krieviju, bet nesaprot, kādu pirmo soļi gaida no tās Maskavā, paziņojis Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans.

Turcijas prezidents Tajips Erdogans. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Erdogans paziņojis, ka Krievija piegādā ieročus kurdiem

"Es nesaprotu, kādu pirmo soli gaida no mums. Mēs neesam valsts, kas sēž apsūdzētā krēslā. Mēs negribam strīdēties ar Krieviju. Gluži otrādi, mēs esam valsts, kas vēlas attīstīt attiecības ar Krieviju. Ar Putinu mēs bijām draugi, un kad pilota dēļ, kurš pieļāvis kļūdu, vai citu iemeslu dēļ upurē tādu milzīgu valsti kā Turcija, – tas liek aizdomāties. Domāju, ka mums vajadzētu pielikt pūles, lai atkal uzceltu attiecības ar Krieviju. Man gribētos, lai mēs iespējami drīzāk pārvarētu šo problēmu," — preses konferencē paziņoja Erdogans.

Vladimirs Putins vizītes laikā Grieķijā paziņoja, ka Krievija vēlas atjaunot attiecības ar Turciju un gaida no Ankaras konkrētus soļus, taču tos pagaidām nav. Viņš piebilda, ka runa ir par atvainošanos un kompensāciju par notriektu Krievijas bumbvedēju.

Iepriekš jaunais Turcijas premjerministrs Binali Jildirims (Binali Yildirim) paziņojis, ka attiecību normalizēšana ar Krieviju ir viens viņa valdības programmas no punktiem, bet ĀM vadītājs Mevļuts Čavušoglu piedāvāja izveidot darba grupu, kurā būtu pārrunāti turpmākie pušu soļi.

Ziņu lente
0