Sputnik fotokorespondenti izcīnījuši Sportfolio Festival balvas

© Sputnik / Владимир ПесняGabriela Papadakis un Gijoms Sizerons brīvās izvēles programmā. Foto no arhīva
Gabriela Papadakis un Gijoms Sizerons brīvās izvēles programmā. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sporta pasākumu uzņemšana izceļas ar īpašu dinamiku un prasa zināmas iemaņas. Iemūžināt īpašu brīdi tu vari tikai vienreiz, uzskata Grand Prix ieguvējs.

RĪGA, 30. maijs — Sputnik. Ziņu aģentūras un Radio Sputnik fotokorespondenti Vladimirs Pesņa, Aleksejs Fiļipovs un Aleksejs Sisojevs kļuvuši par starptautiskā sporta fotogrāfiju konkursa Sportfolio Festival laureātiem kategorijā "Ziņas/ Darbība" (News / Action Category).

Svinīgā apbalvošanas ceremonija notika 27. maijā Narbonā (Francija) uzvarētāju darbu izstādes atklāšanas ietvaros, kas ilgs līdz 2016. gada 19. jūnijam.

Fotokorespondents Vladimirs Pesņa ieņēma otro vietu par fotogrāfiju, kurā Gabriela Papadakis un Gijoms Sizerons (Francija) ar izvēles programmu uzstājas komandu pasaules čempionātā daiļslidošanā Tokijā. Aleksejs Fiļipovs ieņēma trešo vietu par fotogrāfiju, kurā redzami Rūdijs Ernandess no "Real" (Spānija) un Otello Hanters no "Olimpiakoss" (Grieķija) basketbola Eirolīgas fināla spēlē "Četru fināls".

© Sputnik / Алексей Филиппов Basketbolisti Rūdijs Ernandes no kluba "Real" (Spānija) un Otello Hanters no "Olimpiakoss" (Grieķija) kausa izcīņā basketbola Eirolīgas "Četru finālā"
Руди Фернандес и Отелло Хантер в финальном матче баскетбольной Евролиги - Sputnik Latvija
Basketbolisti Rūdijs Ernandes no kluba "Real" (Spānija) un Otello Hanters no "Olimpiakoss" (Grieķija) kausa izcīņā basketbola Eirolīgas "Četru finālā"

 

"Grand Prix" ieguva Grigorijs Sisojevs, viņš saņēma balvu par peldētāja Osamas Melluli (Tunisija) fotogrāfiju 16. Pasaules čempionātā peldēšanā Kazaņā.

© Sputnik / Григорий СысоевOsama Melulli (Tunisija) atklātā ūdens peldēšanas sacensībās vīriešiem 16. Pasaules peldēšanas čempionātā Kazaņā
Усама Меллули (Тунис) на дистанции 10 км на открытой воде среди мужчин на XVI чемпионате мира по водным видам спорта в Казани - Sputnik Latvija
Osama Melulli (Tunisija) atklātā ūdens peldēšanas sacensībās vīriešiem 16. Pasaules peldēšanas čempionātā Kazaņā

 

"Kopā ar kolēģiem no Sputnik mēs uzņemam lielā pasaules sporta notikumus, un man ir prieks, ka mūs tik augsti novērtējuši profesionālās sporta žurnālistikas konkursa žūrijas locekļi. Sporta pasākumu uzņemšana izceļas ar īpašu dinamiku un prasa zināmas iemaņas. Iemūžināt īpašu brīdi tu vari tikai vienreiz," — uzsver Sputnik fotokorespondents Grigorijs Sisojevs.

Starptautiskais konkurss Sportfolio Festival ir sporta fotogrāfijas konkurss. Šodien tas ir vienīgais festivāls, kurš pilnībā veltīts sporta fotogrāfijas profesionāļiem un izceļ profesijas "sporta fotogrāfs" nozīmi. Konkursā var piedalīties visi sporta fotožurnālisti, kas uzņem gan lielus, gan mazus sporta notikumus. Žūrijas priekšsēdētājs ir fotožurnālistikas festivāla Visa Pour l’Image dibinātājs Žans Fransuā Lerojs.

Sputnik Images — Starptautiskās ziņu aģentūras un radio Sputnik fotobanka. Aģentūras multivides informācijas centri atrodas desmitos valstu. Sputnik iekļauj informatīvos portālus, analogo un digitālo apraidi, mobilās aplikācijas un lapas sociālajos tīklos. Sputnik ziņas ik dienas iznāk angļu, arābu, spāņu un ķīniešu valodās.

Sputnik vietnes strādā vairāk nekā 30 valodās, tostarp angļu, arābu, spāņu, itāliešu, ķīniešu, poļu, portugāļu, serbu, turku, franču un hindi. Sputnik vietnes sniedz lasītājam daudzveidīgu saturu: infografiku, fotoreportāžas, tiešo ēteru, video, interneta aptaujas. Līdztekus operatīvajām ziņām Sputnik publicē arī analītiskos materiālus un ekskluzīvas intervijas.

Ziņu lente
0