Turcija draud iesaldēt vienošanās ar ES "dubulto standartu" dēļ

© REUTERS / Murad SezerФлаги Турции и Евросоюза
Флаги Турции и Евросоюза - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ankara var apturēt visus līgumus ar Eiropas Savienību, ja Brisele turpinās "dubulto standartu" politiku, paziņojis Turcijas prezidenta padomnieks Jigits Buluts intervijā televīzijas kanālam TRT

RĪGA, 23. maijs — Sputnik. Buluts norāda, ka Ankara, starp citu, varētu iesaldēt Muitas Savienības īstenošanu, vēsta RIA Novosti. Turku varas pārstāvis neprecizējis pretenzijas pret Eiropas Savienību.

Konstantīns Dolgovs - Sputnik Latvija
Dolgovs: Turcija pilda ES normatīvus?

Maija sākumā Eiropas Komisija ierosināja noņemt vīzu ierobežojumus Turcijas pilsoņiem, ja Ankara līdz jūnija beigām izpildīs ES nosacījumus. Tai skaitā — korupcijas novēršanas pasākumus, pārrunu veikšana ar operatīvo līgumu par sadarbību ar Eiropolu, tiesas sadarbību ar visām ES dalībvalstīm un terorisma apkarošanas likuma pārskatīšana.

Eiropas Parlamenta prezidenta oficiālais pārstāvis vēlāk informēja RIA Novosti, ka likumdošanas process par vīzu atcelšanu sāksies tikai pēc tam, kad Ankara īstenos visas ES prasības bez izņēmuma. Vēlāk Turcijas prezidents Tajips Erdogans apsūdzēja ES divkosībā un paziņojis, ka nesēros, ja ES neatvieglos vīzu režīmu viņa valsts pilsoņiem.

Vīzu atcelšana ir līguma par bēgļiem daļa, kas tika parakstīts noslēgts starp Briseli un Ankaru martā. Vispār Turcijai bija jāizpilda 72 Eiropas Savienības prasības.

Ziņu lente
0