Mediji informē par ekstrēmistu draudiem notriekt reisu A320

© REUTERS / Christian HartmannAviokompānijas EgyptAir aerobuss 320. Foto no arhīva
Aviokompānijas EgyptAir aerobuss 320. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Jau pirms diviem gadiem uz Ēģiptes aviokompānijas EgyptAir avarējušā lidaparāta sāniem parādījies brīdinošs uzraksts. Pagaidām nezināmu iemeslu dēļ 19. maijā gāja bojā visi Airbus pasažieri un ekipāžas locekļi.

RĪGA, 22. maijs — Sputnik. EgyptAir lidmašīna, kas šonedēļ nogāzās Vidusjūrā, izrādās jau pirms diviem gadiem atzīmēta ar draudīgu uzrakstu. Atsaucoties uz The New York Times publicēto informāciju aģentūra RIA Novosti vēsta, ka uz tās sāniem bijis ieskrāpēts uzraksts "Mēs notrieksim šo lidmašīnu."

Kompānijas EgyptAir lidmašīnas spārns. Foto no arhīva - Sputnik Latvija
Informācija par EgyptAir reisa pasažieriem

Ēģiptes drošības dienesta pārstāvis pastāstīja, ka uzraksta autori ir Kairas lidostas darbinieki, ekstrēmistiskā grupējuma "Brāļi musulmaņi" domubiedri. Kopš tā laika brīdinošais uzraksts nav bijis aizkrāsots.
Kļuva zināms, ka avarējušo lidmašīnu pavadījuši trīs drošības dienesta darbinieki, lai gan parasti gaisa kuģus pavada divi apsargi.

Lidojuma gaitā viens no drošības dienesta darbiniekiem parasti sēž salona priekšdaļā, aiz biznesa klases krēsliem, otrs – tuvāk lidmašīnas astei. Iemeslu, kāpēc reisā Parīze-Kaira devušies trīs apsargi, preses izdevuma informācijas avoti neminēja.

Aviokompānijas EgyptAir pasažieru lidmašīna, kas devās no Parīzes uz Kairu, pazuda no radaru ekrāniem ceturtdienas rītā virs Vidusjūras, Ēģiptes gaisa telpā. Tajā bija 66 pasažieri un ekipāžas locekļi. 20. Maijā lidmašīnas atlūzas un pasažieru mantas tika atrastas 290 kilometru attālumā uz ziemeļiem no Aleksandrijas. Ēģiptes Civilās aviācijas ministrija prognozē, ka katastrofā neviens nav izdzīvojis.

 

Ziņu lente
0