EgyptAir lidmašīnas atlūzas atrastas jūrā

© REUTERS / Thomas Ranner"Аэробус 320" авиакомпании EgyptAir, который исчез с радаров над Средиземным морем в четверг 19 мая 2016
Аэробус 320 авиакомпании EgyptAir, который исчез с радаров над Средиземным морем в четверг 19 мая 2016 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Ēģiptes valdība apstiprināja, ka pie Karpata salas Grieķijā atrastās lidmašīnas atlūzas pieder avarējušajam lainerim, kas devās reisā no Parīzes uz Kairu.

Самолет авиакомпании EgyptAir - Sputnik Latvija
EgyptAir lidmašīna pazudusi no radariem 11 tūkstošu metru augstumā
RĪGA, 20. maijs —Sputnik. Ēģiptes Ārlietu ministrija informēja valsts Civilās aviācijas ministriju, ka EgyptAir lidmašīnas atlūzas atrastas netālu no Karpata salas, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz aviokompānijas oficiālo mājas lapu.

"(Lidmašīnas pasažieru un ekipāžas) ģimeņu locekļi un darbinieki jau ir informēti, un mēs izsakām mūsu visdziļāko līdzjūtību tiem, kurus skārusi šī traģēdija," — teikts paziņojumā.

EgyptAir norāda, ka ekspertu grupa turpina meklēt lidmašīnas pazudušas daļas.

Par traģēdijas iemesliem runāt ir pāragri

Авиакомпания EgyptAir в аэропорту Шарля де Голля в Париже - Sputnik Latvija
Latvijas iedzīvotāju pazudušajā lidmašīnā A320 EgyptAir nav
Daži eksperti uzskata, ka par katastrofas cēloni, iespējams, kļuvis terorakts, turklāt Ēģiptes valdība paziņoja, ka neizslēdz nevienu no versijām.

"Mēs nenoliedzam nedz teroraktu, nedz jebkuru citu versiju, pagaidām ir pāragri par to runāt, — teica Ēģiptes civilās aviācijas ministrs Šerifs Fathi.

Vienlaikus Valsts prezidents Abdelfatahs as Sisi paziņojis, ka secinājumus varēs izdarīt pēc tam, kad būs paceltas A320 atlūzas.

Aviokompānija EgyptAir sērās par bojāgājušajiem uz laiku nomainījusi logotipa krāsu

Aviokompānijas EgyptAir oficiālajā mājas lapā logotips nav mainījies, taču kopējais fons ir melns. Kompānija pauda dziļu līdzjūtību katastrofas upuru tuviniekiem.

Aviokompānijas EgyptAir pasažieru lidmašīna, kas lidoja no Parīzes uz Kairu, reiss MS804, ceturtdienas rītā Vidusjūras rajonā Ēģiptes gaisa telpā pazuda no dispečeru radariem. Lidmašīnā atradās 66 pasažieri un apkalpes locekļi.

Aviokatastrofas iespējamie cēloņi vēl nav minēti. Vidusjūrā tiek meklētas lidmašīnas atlūzas.

Ziņu lente
0