ASV Kongresā grib dot pretsparu "Krievijas propagandai"

© Sputnik / Игорь Михалев / Pāriet pie mediju bankasЗдание конгресса США, архивное фото
Здание конгресса США, архивное фото - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Pēc amerikāņu kongresmena domām, ASV ietekme pasaulē ir apdraudēta un jāveido speciāls valsts dienests, lai atmaskotu pret Rietumiem vērsto noskaņojumu.

RĪGA, 12. maijs — Sputnik. Pēc ASV Kongresa locekļa Ādama Kitcingera domām, jaunā federālā aģentūra, kuras uzdevums ir Krievijas un Ķīnas propagandas apkarošana, ASV drošības apsvērumu dēļ analizēs informatīvā kara gaitu, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz laikrakstu Washington Examiner.

"Atbilstošas aģentūras izveidošana dos ASV vienreizēju iespēju virzīt spēcīgu patiesības straumi, nodrošinot pasaules stabilitāti un novēršot konfliktus," — sacīja kongresmenis.

Likumprojektā, kuru atbalstīja aptuveni desmit Kongresa locekļi, secināts, ka Krievija un Ķīna izmanto daudzveidīgus propagandas rīkus, lai mazinātu ASV ietekmi pasaulē.

Politiķis ir pārliecināts, ka Valsts departamenta informācijas analīzes un reaģēšanas centram "jāpretojas" šādai rīcībai. Pēc likumprojekta autora domām, šis centrs analizēs informācijas kara gaitu un atmaskos operācijas, kas vērstas pret ASV nacionālo drošību.

Истребитель F-22 ВВС США - Sputnik Latvija
NATO rīcību pie Krievijas robežām politologs salīdzina ar nacistiskās Vācijas pasākumiem

Likumprojekta līdzautors Teds Lju uzsvēra, ka ārvalstu propaganda ne tikai izplata pret Rietumiem vērsto noskaņojumu, bet arī manipulē ar sabiedrības uztveri, pazemo demokrātiju un grauj ASV intereses. "Vārdu sakot, viņi mazina drošību pasaulē," — secināja politiķis.

Kaujas gatavība

Likumprojekts iesniegts Kongresā laikā, kad ASV paplašina savus bruņotos spēkus Austrumeiropā, pie Krievijas robežām. Pie tam Vašingtona uzskata, ka viens no NATO prioritārajiem uzdevumiem ir nostiprināšanās austrumu flangā. Piemēram, pagājušajā nedēļā Valsts departamenta pārstāvis Entonijs Blinkens apstiprināja, ka NATO izvietos reģionā četrus tūkstošus karavīru. Martā Pentagons paziņoja, ka nosūtīs uz Austrumeiropu bruņu tanku brigādi.

Pašlaik Baltijas valstīs — Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, kā arī Polijā, Bulgārijā un Rumānijā strādā alianses komandcentri. Pentagona budžeta projekts 2017. finanšu gadam paredz izdevumu pieaugumu tā dēvētajai Eiropas drošībai līdz 3,4 miljardiem dolāru.

Военнослужащие воздушно-десантных войск России - Sputnik Latvija
Analītiķi iesaka metodes Krievijas iebiedēšanai Baltijā

Pirms gada šim nolūkam tika atvēlēti 789 miljoni dolāru. Turklāt vēl aptuveni 900 miljoni dolāru tiks virzīti citiem resoriem, tai skaitā Valsts departamentam — "Krievijas agresijas apturēšanai".

Krievijas puse vairākkārt norādījusi, ka nav ieinteresēta pastiprināt konfrontāciju, taču ir gatava adekvāti reaģēt uz alianses darbībām pie Krievijas robežām. Rietumu militārā apgabalā KF Aizsardzības ministrija veido divas jaunas divīzijas. Turklāt ministrijas vadītāja vietnieks Anatolijs Antonovs piezīmēja, ka Krievija negrasās sūtīt savus tankus uz Baltijas valstīm un Austrumeiropu.

Ziņu lente
0