Eirovīzija-2016: pirmais pusfināls un skandāls žūrijā

© Sputnik / Vladimir Astapkovich / Pāriet pie mediju bankasСергей Лазарев (Россия), "Евровидение - 2016"
Сергей Лазарев (Россия), Евровидение - 2016 - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Starptautiskajā dziesmu konkursā uzmanības centrā nokļuva Krievijas pārstāvji: Sergejs Lazarevs triumfāli iekļuva finālā, bet žūrijas locekle Anastasija Stocka atklāja balsošanas noslēpumu.

RĪGA, 11. maijs – Sputnik. Stokholmā notika starptautiskā dziesmu konkurā "Eirovīzija" pirmais pusfināls. Krievijas pārstāvis Sergejs Lazarevs iekļuva finālā līdz ar Azerbaidžānas, Nīderlandes, Ungārijas, Horvātijas, Austrijas, Armēnijas, Čehijas, Kipras un Maltas pārstāvjiem.

Sergejs Lazarevs uzstājās ar dziesmu You Are The Only One ("Tu esi vienīgā").

"Visa valsts man sūtīja enerģiju. Darīju visu iespējamo un ceru, ka iemesla par mani kaunēties nebija," – pēc pusfināla Lazarevs dalījās iespaidos kanāla "Rossija 1" organizētajā teletiltā. Viņš atzīmēja, ka ļoti koncentrējies un katrs solis bijis aprēķināts līdz milimetram.

Preses konferencē Stokholmā dziedātājs pastāstīja, ka ļoti priecājas par to, ka iekļuvis konkursa finālā.

"Esmu laimīgs par to, ka izdevās nokļūt līdz finālam. Šovs bija lielisks. Godīgi sakot, pirms uzstāšanās nervozēju un tagad esmu laimīgs," – dziedātājs staroja.

Dziesmoto sacensību otrais pusfināls notiks 12. maijā. Pirmais tajā uzstāsies Latvijas pārstāvis Justs Sirmais. Viņš izpildīs dziesmu Heartbeat, kuras autore ir pagājušā gada Eirovīzijas dalībniece Aminata.

Līdz ar Latvijas pārstāvi par vietu finālā cīnisies dziedātāji no Polijas, Šveices, Izraēlas, Baltkrievijas, Serbijas, Īrijas, Maķedonijas, Lietuvas, Austrālijas, Slovēnijas, Bulgārijas, Dānijas, Ukrainas, Norvēģijas, Gruzijas, Albānijas un Beļģijas.

Гала-концерт Евровидения-2016 - Sputnik Latvija
"Eirovīzija 2016": konkurence būs spēcīga

Konkursa noteikumi nosaka, ka pusfinālos nepiedalās Francijas, Lielbritānijas, Vācijas, Itālijas un Spānijas pārstāvji, kā arī pagājušā gada uzvarētājs. Viņi uzstāsies finālā. Konkursa fināls notiks 14. maijā.

"Eirovīzija-2016" notiek Zviedrijas galvaspilsētā Stokholmā — pagājušajā gadā Vīnē uzvaru izcīnīja Monss Selmerlevs ar dziesmu "Varonis". Šī bija otrā zviedru dziedātāja uzvara trīs gadu laikā. Muzikālajās sacensībās piedalās izpildītāji no 42 valstīm.

Diskvalifikacija par videotranslāciju

Konkursa "Eirovīzija" organizatori izvērtēja video ierakstu, kurā redzams Krievijas žūrijas darbs konkursa pirmā pusfināla ģenerālmēģinājumā. Saskaņā ar ekspertu slēdzienu no žūrijas tika izslēgta dziedātāja Anastasija Stocka.

Mediji jau ziņoja, ka Stocka translēja pirmā pusfināla mēģinājumu sociālajā tīklā Periscope. Šādi viņa it kā pārkāpa žūrijas balsojuma noslēpuma noteikumus. Pēc pārrunām ar konkursa organizatoriem Krievijas raidkompānija RTR ierosināja izslēgt dziedātāju no žūrijas sastāva. Stockas balss netiks ņemta vērā, nosakot rezultātus.

Šie pasākumi neattieksies uz pārējiem žūrijas locekļiem, kuru vidū ir komponists Genādijs Gladkovs, televīzijas raidījumu vadītāji Ļipa un Oskars Kučera, kā arī muzikants Deniss Maidanovs. Krievijai tiks dota iespēja līdz konkursa finālam izraudzīties jaunu žūrijas locekli.

RTR atvainojās Armēnijas un Nīderlandes priekšā – tieši šo valstu pārstāvju uzstāšanos Stocka komentēja savā translācijā.

"Es ļoti pārdzīvoju par Serjožu, par to, ka viņu varētu diskvalificēt manas muļķības dēļ. Tagad esmu uzelpojusi un priecājos, ka sankcijas uz viņu neattieksies. Runa nav par mani, pats galvenais ir Serjoža – viņš pārstāv Krieviju. Es ļoti pārdzīvoju par viņu. Viņš ir cienīgs ieņemt pirmo vietu," – teica Anastasija Stocka.

Ziņu lente
0