Spāņu kuteris neļauj ASV zemūdenei piestāt Gibraltārā

CC0 / U.S. Navy/Photographer’s Mate 2nd Class Lynn Friant / USS Florida ASV JKS atomzemūdene USS Florida
ASV JKS atomzemūdene USS Florida - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lielbritānijas Karaliskās flotes kuģis bijis spiests brīdinājumam izšaut signālraķeti un nosūtīt patruļas kuģi, lai palīdzētu zemūdenei.

RĪGA, 6. maijs — Sputnik. Spāņu patruļas kuteris nav ļāvis noenkuroties Gibraltārā ASV Jūras kara flotes zemūdenei USS Florida ar ballistiskajām raķetēm, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz informāciju, kas publicēta The Daily Mail.

Krievijas zemūdene.Foto no arhīva - Sputnik Latvija
NYT: Krievijas zemūdenes izaicina ASV un NATO

Izdevums informēja, ka kuteris divas reizes stājies ceļā amerikāņu zemūdenei, neļaujot tai tuvoties piestātnei. Rezultātā Lielbritānijas Karaliskās flotes kuģis bijis spiests brīdinājumam izšaut signālraķeti spāņu kutera virzienā un nosūtīt patruļas kuģi, lai palīdzētu zemūdenei.

Britu preses izdevums The Sun vēstīja, ka incidents izraisījis Gibraltāra amatpersonu sašutumu.

"NATO sabiedrotajiem nevajadzētu ar tādu necieņu izturēties pret ASV Jūras kara floti. Spāņi uzsākuši bīstamas spēles," – izdevums citēja nenosaukta avota teikto.
Avīze, kas atsaucas uz britu ierēdņiem Gibraltārā, vēstīja, ka incidents noticis aprīlī, taču informācija par to publicēta tikai tagad. Pirms diviem gadiem noticis līdzīgs incidents, kurā bijuši iesaistīti britu un spāņu patruļas kuteri.

Gibraltārs – Lielbritānijas aizjūras teritorija Pireneju pussalas dienvidos pie Gibraltāra šauruma.

Ziņu lente
0