Vašingtona nav izpratusi Maskavas signālus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskava sūta Vašingtonai signālu par to, ka tās "spiegu kuģiem un lidmašīnām vajadzētu turēties tālāk" no Krievijas.

RĪGA, 5. maijs – Sputnik. ASV ar savu ārpolitiku ir radījušas nosacījumus, kas modina "labi saprotamas krievu tautas dusmas un sašutumu", un runas par alianses iespējamo paplašināšanos valstīs, kas agrāk veidoja PSRS, rada pamatotu satraukumu Maskavā. Tāpēc diezin vai ir pamatoti pārmetumi Krievijai par to, ka tā rosina jaunu auksto karu, savā rakstā izdevumam The American Conservative vēstīja amerikāņu politiķis Patriks Džozefs Bjūkenens. 

Raksta autors atgādināja par nesenajiem notikumiem Baltijas jūrā, kas izraisīja negatīvu Vašingtonas reakciju. Viņš rakstīja par Krievijas iznīcinātāja Su-27 manevru līdzās ASV kara lidmašīnai RC-135, kas bīstami tuvojās Krievijas robežām, kā arī par Krievijas GKS pilotu manevriem amerikāņu ekskadras kuģa "Donald Cook" tuvumā, kas patrulēja ūdeņus netālu no Kaļiņingradas.

"Kāpēc Krievijas karavīru rīcību Krievijas teritorijā mēs uzskatām par "provokatīvu", bet amerikāņu karavīru rīcību Krievijas robežu tiešā tuvumā mēs par tādu neuzskatām?" – pauda neiztratni Patriks Džozefs Bjūkenens.

Пролет Су-24 над американским эсминцем USS Donald Cook. Съемка ВМС США - Sputnik Latvija
Video
Krievu lidotāju tikšanās ar amerikāņu eskadras kuģi Donald Cook Baltijas jūrā

Pie tam ASV "trumpis" – sabiedrotie Eiropā var arī nepalīdzēt kādā noteiktā brīdī, jo, piemēram, 57% Vācijas iedzīvotāju piebilst pret vācu karavīru nosūtīšanu uz Baltijas valstīm un Poliju, raksta izdevums. Līdzīga situācija veidojas arī Itālijā un Francijā – lielākā daļa šo valstu iedzīvotāju iebilst pret tālāku attiecību saasināšanos ar Krieviju.

Izdevumā The American Conservative uzsvērts, ka NATO turpina paplašināties un arvien vairāk tuvojas Krievijas robežām, neskatoties uz paustajiem apgalvojumiem. Vispirms aliansē iestājās trīs Baltijas valstis – bijušās Padomju Savienības republikas, tagad sākušās runas par to, ka par NATO dalībvalstīm varētu kļūt arī Moldāvija, Gruzija un Ukraina.

"Krievija nav pieņēmusi pastiepto partnerattiecību roku, — pavēstīja NATO bruņoto spēku virspavēlnieks Eiropā ģenerālis Filips Brīdlovs. – un ir izvēlējusies naida ceļu."

"Bet kāpēc NATO nepielūdzamā kustība uz austrumiem Putinam būtu jāuztver kā "pastiepta  partnerattiecību roka"?" – raksta izdevums

Pēc raksta autora domām, Maskava sūta Vašingtonai signālu par to, ka tās "spiegu kuģiem un lidmašīnām vajadzētu turēties tālāk" no Krievijas.

"Acīmredzot mēs (ASV – red. piez.) šo signālu neesam sapratuši," – secināja The American Conservative.

Ziņu lente
0