Politika

Obama pieņemšanas laikā izsmēja Trampu un nosvieda mikrofonu

© Sputnik / Сергей Гунеев / Pāriet pie mediju bankasASV prezidents Baraks Obama
ASV prezidents Baraks Obama - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidents žurnālistiem paredzētās pieņemšanas laikā Baltajā namā veltīja vairākas indīgas piezīmes republikāņu kandidātam. Baraks Obama deva dažus mājienus par to, kas varētu sēsties viņa vietā. Uzrunas noslēgums bija negaidīts.

RĪGA, 1. maijs — Sputnik. Ikgadējā pieņemšanā Baltajā namā ASV prezidents Baraks Obama sarkastiski komentēja republikāņu partijas izvirzītā prezidenta kandidāta Donalda Trampa izteikumus un uzvedību, ziņoja RIA Novosti, atsaucoties uz rakstu avīzē Washington Post.

"Esmu mazliet sašutis par to, ka viņa šodien nav. Pagājšreiz mēs vareni uzjautrinājāmies. Patiešām, tas ir parsteidzoši. Šeit ir pilna zāle ar reportieriem, slavenībām un kamerām, bet viņš nav ieradies. Vai šīs vakariņas būtu pārāk lētas Trampam? Ko viņš tagad dara? Varbūt sēž mājās un ēd trampsteiku vai Twitter tīklā izsmej Angelu Merkeli?" – amerikāņu prezidents pauda savu izbrīnu.

Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Donalds Tramps: Igaunijas aizsardzība izmaksās pārāk dārgi

Obama nepalaida garām faktu, ka arī paši republikāņi par Trampa kandidatūru īpaši nepriecājas.

"Republikāņu elite netic, ka Tramps varētu būt ticamākais kandidāts no viņu partijas… Viņi saka, ka Donaldam nav pieredzes starptautiskās politikas jomā, kas nepieciešama prezidentam. Taču taisnības labad jāsaka, ka viņš gadiem ilgi ir ticies ar līderiem no visas pasaules – "Mis Zviedriju", "Mis Argentīnu", "Mis Azerbaidžānu", — stāstīja Obama, atgādinot, ka agrāk Trampam piederējušas tiesības organizēt konkursu "Mis Visums".

Amerikāņu prezidents piezīmēja, ka prezidenta posteni pēc viņa, iespējams, ieņems Hilarija Klintone.

"Nākamgad šajā vietā stāvēs kāds cits, un daudzi cenšas minēt, kas viņa tāda būs," – sacīja Obama. Atgādināsim, ka priekšvēlēšanu sacīkstēs ir palikusi viena vienīga sieviete – Hilarija Klintone.

Savu runu prezidents noslēdza ļoti oriģināli.

"Teikšu vēl tikai divus vārdus: Obama atvadās," – pavēstīja ASV līderis un izmeta no rokas mikrofonu.

 

Ziņu lente
0