Bankas darbinieces romāns par miljons dolāriem

© Sputnik / Максим Богодвид / Pāriet pie mediju bankasПроверка долларов
Проверка долларов - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Finanšu iestādes darbiniece noformēja kredītu par summu vairāk nekā 925 tūkstošu dolāru vērtībā maksātnespējīgai kompānijai, ar kuras direktoru viņai bija romāns.

RĪGA, 25. aprīlis – Sputnik. Četrus gadus cietumā pavadīs kādas bankas darbiniece no Vitebskas Baltkrievijā. Viņa lika darbiniekiem atvērt kredītu par 925,4 tūkstošiem dolāru kādai šaubīga rakstura firmai, vēstīja Sputnik Baltkrievija. Ziņu aģentūra norādīja, ka sievietei bijušas tuvas attiecības ar šīs kompānijas direktoru.

Tiesībsargājošās iestādes vēstīja, ka bankas darbiniece, kuras dienesta pienākums bija kredītu izsniegšanas darba organizācija saimnieciskajā darbībā iesaistītajiem objektiem, likusi saviem padotajiem slēpt ziņas par klienta nespēju pildīt līgumā noteiktās saistības.

"Sieviete sniedza atbalstu komercstruktūras direktoram, ar kuru viņa bija tuvās attiecībās, un palīdzēja noslēgt kredītlīgumu, neskatoties uz to, ka viņas rīcībā bija negatīva informācija par šī uzņēmuma finansiālo situāciju," – pavēstīja Iekšlietu pārvaldē.

IeP pārstāvji paskaidroja, ka pēc līguma noslēgšanas darbiniece nav informējusi bankas kredītu komiteju par pieņemto lēmumu.

Банковские ячейки. Архивное фото - Sputnik Latvija
Nordea banka Latvijā noliedz savu līdzdalību "Panamas dosjē" lietā

"Rezultātā bankai nodarīs kaitējums par summu 925,4 tūkstošu ASV dolāru vērtībā," – precizēja milicijas darbinieki.

Vitebskas Oktobra rajona tiesa par dienesta pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu piesprieda brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem bez mantas konfiskācijas, kā arī atņēma tiesības ieņemt noteiktus amatus.

Ziņu lente
0