Iespējami terorakti Eiropas pludmalēs

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Informāciju par iespējamiem teroristu uzbrukumiem kūrortos Francijas un Spānijas dienvidos, kā arī Itālijas piekrastē komentēja nodaļas "Alfa" Starptautiskās veterānu asociācijas viceprezidents Vladimirs Jeļisejevs.

RĪGA, 20. aprīlis — Sputnik. Vladimirs Jeļisejevs pastāstīja, ka fakti par "Islāma valsts" (Krievijā un citās valstīs aizliegts teroristisks grupējums) ieplānotajām masveida slepkavībām Eiropas pludmalēs, iespējams, ir patiesi.

Notikumi Parīzē un Briselē apliecina, ka ISIS ir gatava uz visu, lai īstenotu savus plānus.

"Ja izvērtēsim populārākos Eiropas kūrortus, kļūs skaidrs, ka no jauna apdraudēta ir Spānija, Itālija, Portugāle un Francija. Droši vien šiem draudiem ir zināms pamats, — paskaidroja eskperts. – Pieredze liecina, ka teroristu uzbrukumi notiek valstīs un vietās, kur neviens tos negaida. Jau agrāk notikuši uzbrukumi atpūtniekiem. Pludmales zona ir slikti aizsargāta. Ja parādījusies informācija par to, ka tiek gatavoti uzbrukumi, tūristiem un drošības dienestiem vajadzētu ņemt to vērā un paplašināt drošības pasākumus, sākot no dzelzceļa stacijām un lidostām."

Eksperts piebilda, ka visu tiesībsargājošo organizāciju pienākums ir apvienoties cīņā ar terorismu:

"Ļoti svarīga ir modrība un reakcija uz visiem signāliem, gan nopietniem, gan nenopietniem. No pirmā acu uzmetiena šķietami nenozīmīga informācija var palīdzēt aizturēt noziedzniekus."

Saskaņā ar mediju rīcībā esošo informāciju, teroristi varētu nokļūt iespējamo uzbrukumu vietā, izliekoties par bēgļiem, kas tirgo produktus, dzērienus vai suvenīrus.

Усиление мер безопасности в Брюсселе - Sputnik Latvija
Eksperts: pēc teroraktiem ES var saplosīt iekšējās pretrunas

Tūristiem, kas ieradušies atpūsties, ir jābūt modriem un jāpievērš uzmanība nepiederošām personām, brīdināja Jeļisejevs. Atnest spridzekli peldkostīmā būtu grūti. Vajadzētu uztraukties par cilvēkiem nesaprotamā apģērbā, ar mantām atpūtas zonā. "Atpūtnieku drošību jāsargā ne vien viesnīcu un pludmaļu drošības dienestiem, bet arī policijai," – secināja eksperts.

Eiropas mediji, atsaucoties uz kādas Eiropas valsts izlūkdienesta sniegto informāciju, nesen vēstīja, ka ISIS ir ieplānojusi atpūtnieku masveida slepkavības populārajos kūrortos Francijā, Spānijā un Itālijā.

Ziņu lente
0