Zemestrīce Ekvadorā – piecsimt upuri un brīnumaina glābšanās

© REUTERS / Henry RomeroПоследствия землетрясения в городе Педерналес, Эквадор
Последствия землетрясения в городе Педерналес, Эквадор - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Šonakt Ekvadorā turpinājās pazemes grūdieni – atbalss pēc sestdienas zemestrīces. Tā bija spēcīgākā zemestrīce šajā Dienvidamerikas valstī vairāku gadu desmitu laikā.

RĪGA, 20. aprīlis – Sputnik. Bojāgājušo skaits zemestrīcē Ekvadorā sasniedzis 525 cilvēkus, ziņoja valsts ģenerālprokuratūra.

16. aprīlī Ekvadorā tika fiksēti pazemes grūdieni, kuru magnitūda sasniedza 7,8 balles. Zemestrīces epicentrs bija netālu no Mantas pilsētas, tās avots atradās 20,2 kilometru dziļumā. Dabas katastrofā sabrukušas daudzstāvu viesnīcas, restorāni un dzīvojamās ēkas līdz ar to iemītniekiem.

Lielākais upuru skaits konstatēts Pedernalesas pilsētā – šeit zemestrīces nodarītie postījumi ir milzīgi. Pilsētā gājuši bojā 159 cilvēki. 158 bojāgājušie atrasti Mantā, bet Portovjeho – 118 zemestrīces upuri.

Ekvadoras prezidents Rafaels Korrea pavēstīja, ka glābējiem izdevies no gruvešiem izrakt 54 cietušos.

Portovjeho pilsēta glābējiem izdevās aizrakties līdz vīrietim, kurš zem gruvešiem pavadīja 40 stundas. Vietēji mediji informē, ka Pablo Kordoba ir viesnīcas administrators un zemestrīces brīdī atradies ēkas pirmajā stāvā. Deviņstāvu ēka sabruka pilnībā un apraka viņu zem gruvešiem, taču Kordobam paveicies – viņš palika dzīvs un pat spēja piezvanīt tuviniekiem un paziņot par savu atrašanās vietu.

Pēc vairākas stundas ilga un ļoti precīza darba glābējiem izdevās aizkļūt līdz vīrietim un atbrīvot viņu no gruvešiem. Pieciem viesnīcas iemītniekiem, kuri zemestrīces laikā atradušies savos numuros, nepaveicās – no gruvešiem tika izvilkti trīs bojāgājušie, divu viesnīcas iemītnieku liktenis vēl nav zināms.

Pašlaik ēku gruvešos Portovjeho, Mantā, Pedernalesā un Hamā kopā ar vietējiem speciālistiem strādā arī vairāk nekā 400 glābēji no Venecuēlas, Kolumbijas, Čīles, Peru, Salvadoras, Kubas, Spānijas un Meksikas.

Землетрясение в Эквадоре: спасательная операция и кадры разрушений - Sputnik Latvija
Glābēji pēc zemestrīces Ekvadorā

 

Ziņu lente
0