Politika

Mediji noskaidrojuši amerikāņu plāna "B" detaļas Sīrijas jautājumā

© Sputnik / Mikhail Alaeddin / Pāriet pie mediju bankasСирийский город Алеппо
Сирийский город Алеппо - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vašingtona plāno piegādāt ieročus, ja Sīrijas konflikta politiskā noregulēšana cietīs krahu.

RĪGA, 13. aprīlis — Sputnik. ASV vadība pamiera sabrukuma gadījumā plāno apbruņot Sīrijas opozīciju, vēsta RIA Novosti, atsaucoties uz laikrakstu Wall Street Journal.

Tā sauktā plāna "B" mērķis ir sniegt opozīcijas spēkiem "apbruņošanas sistēmas, kas palīdzētu uzbrukt Sīrijas režīma lidmašīnām un artilērijas pozīcijām", norāda laikraksts.

Pēc avīzes avotu vārdiem, ASV CIP pārliecinājusi savus sabiedrotos, ka ieroči tiks nodoti tikai gadījumā, ja pamiers un virziens uz politisko izlīgumu valstī (tā sauktais plāns "A") tiks pārkāpti un atjaunosies militārās darbības.

Президент России Владимир Путин - Sputnik Latvija
Putins: būtu priekšlaicīgi runāt par lūzumu Sīrijā

Uguns pārtraukšanas režīms Sīrijā ir spēkā no 27. februāra. Vienošanās neattiecas uz Krievijā un vairākās citās valstīs aizliegtajām teroristiskām organizācijām "Islāma valsts", "Džabhat al Nusra" ("Al Qaeda" Sīrijas atzars) un citām struktūrām, ko ANO Drošības padome atzinusi par teroristiskiem grupējumiem.

ASV pārstāvji iepriekš pieļāva, ka šī plāna izgāšanās gadījumā varētu tikt izskatīts arī otrs variants — plāns "B", neprecizējot tā detaļas. Maskava to nosauca par "negodprātīgu spēli", kuras mērķis ir izjaukt miera procesu.

Ziņu lente
0