Trešā daļa Nīderlandes iedzīvotāju nevēlas redzēt Ukrainu ES sastāvā

© AFP 2023 / GERARD CERLESФлаги стран ЕС
Флаги стран ЕС - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sputnik.Viedokļi organizētās aptaujas rezultāti apliecina, ka pret Ukrainas asociāciju ar ES Nīderlandē iebilst 3,5 miljoni cilvēku.

RĪGA, 5. aprīlis — Sputnik. Sputnik.Viedokļi organizētās aptaujas rezultāti apliecina, ka trešā daļa Nīderlandes iedzīvotāju (33%) neatbalsta Ukrainas un ES politisko un ekonomisko asociāciju. Dati tika saņemti aptaujas rezultātā, ko informācijas aģentūras un radio Sputnik vajadzībām organizēja pētījumu kompānija Populos.

Neatkarības laukums Kijevā - Sputnik Latvija
Eiropieši vēlas paši izlemt, ko uzņemt ES

Nīderlandē notiks referendums jautājumā par Ukrainas un ES politisko un ekonomisko asociāciju, kas nepieciešama, lai valsts varētu iestāties Eiropas Savienībā. Aptauja liecina, ka katrs trešais Nīdernaldes iedzīvotājs – 33%, jeb 3,5 miljoni cilvēku iebilst pret Ukrainas un ES asociāciju.

Liels skaits valsts iedzīvotāju šajā jautājumā ir neitrāli vai savu viedokli nav sastādījuši – atbilstoši 28% un 20%. Ukrainas un ES asociāciju labvēlīgi uztver tikai 19% Nīderlandes iedzīvotāju.

Agrāk Eiropas iedzīvotāji izteica savu viedokli par līdzīgu referendumu organizāciju savās valstīs. Uz jautājumu "vai jūs atbalstāt Ukrainas un ES politisko un ekonomisko asociāciju" lielāka daļa itāļu (66%), vāciešu (63%) un francūžu (63%) atbildēja, ka jautājumu par asociāciju ar citām valstīm vēlas risināt visas tautas referendumā.

Премьер-министр Соединённого Королевства Дэвид Кэмерон - Sputnik Latvija
Referendums par Lielbritānijas izstāšanos no ES notiks 23. jūnijā

Aptauju Nīdernlandē  veica viena no vadošajām pētījumu kompānijām Lielbritānijā – Populus. Aptauja notika laikā no 2016. gada 4. līdz 9. martam, un tajā piedalījās 1004 cilvēki vecumā no 18 gadiem. Atlasē pārstāvēti valsts iedzīvotāji pēc dzimuma, vecuma, ģeogrāfijas un profesijas.

Sputnik.Viedokļi – starptautiskais projekts, kura mērķis ir sabiedriskās domas aptauja, darbu sāka 2015. gada janvārī. Par projekta sadarbības partneriem kļuva plaši pazīstamās pētījumu kompānijas Populus un Ifop, vecākā kompānija Francijā, kas nodarbojas ar sabiedriskā viedokļa aptaujām. Projekts Sputnik.Viedokļi regulāri organizē sabiedriskās domas aptaujas Eiropas valstīs un ASV aktuālos sociālos un politiskos jautājumos.

Sputnik (sputniknews.com) ir ziņu aģentūra un radio ar multivides informācijas centriem vairākos desmitos valstu. Sputnik ietver vietnes vairāk nekā 30 valodās, analogo un ciparu apraidi, mobilās lietotnes un lapas sociālajos tīklos. Sputnik ziņas ik dienas iznāk angļu, arābu, spāņu un ķīniešu valodās.

Не будем повторять ошибки – Юнкер объяснил, почему Украину не возьмут в ЕС - Sputnik Latvija
Neatkārtosim kļūdas. Kāpēc Ukrainu neuzņems ES.
Ziņu lente
0