Pēc kampaņas Sīrijā Maskava gūs peļņu apbruņojuma pārdošanas darījumos

© Sputnik / Дмитрий Виноградов / Pāriet pie mediju bankasKrievijas gaisa karaspēku lidmašīnas Hmeimimas bāzē Sīrijā.
Krievijas gaisa karaspēku lidmašīnas Hmeimimas bāzē Sīrijā. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Peļņa, ko Krievija gūs, piegādājot apbruņojumu vairākām pasaules valstīm, pilnībā segs Sīrijas operācijas izdevumus.

RĪGA, 29. marts — Sputnik. Līgumi par aviācijas un bruņutehnikas piegādi, ko Krievija noslēgusi pēc militārās kampaņas Sīrijā, nodrošinās ievērojamus ienākumus, vēsta RIA Novosti, ar atsauci uz rakstu žurnālā "Deņgi".

Militārās tehnikas demonstrācija kaujas apstākļos ir kļuvusi par lielisku reklāmu. Žurnāls lēš, ka papildus 33 miljardiem rubļu, kas tika atvēlēti kampaņai Sīrijā, vēl aptuveni desmit miljardus nāksies iztērēt aviotehnikas remontam un arsenāla papildināšanai, taču gaidāmie ienākumi segs arī šo summu.

Уничтожение ВКС России нефтеперерабатывающе­го завода - Sputnik Latvija
WP: analītiķi zīlē, kur Krievija izmantos armiju pēc Sīrijas

Žurnāls pavēstīja, ka vairākas valstis jau ir interesējušās par bruņojumu, kas tika demonstrēts Sīrijā, un vērsušās Federālaja Militāri tehniskās sadarbības dienestā. Pasūtītājus ļoti interesē aviotehnika.

2015. gada decembrī tika saņemts pasūtījums no Alžīrijas par 12 bumbvedējiem Su-32. Alžīrija pasūtīja arī iznīcinātāja Su-35S izmēģinājumus un bija  ļoti apmierināta ar to rezultātiem, tāpēc drīzumā, iespējams, tiks saņemts jauns pasūtījums. Kontrakta summa varētu sasniegt aptuveni pusotru miljardu dolāru. Ar Alžīriju noslēgta vienošanās par 40 militāro helikopteru Mi-28NE piegādi. Eksperti vērtē, ka tās summa varētu sastādīt 600-700 miljonus dolāru.

Par iznīcinātājiem Su-35 interesējas Indonēzija, Vjetnama un Pakistāna. Līgumi ar Indonēziju un Vjetnamu varētu pārsniegt miljardu dolāru.

Pakistāna, domājams, nevarēs iegādāties vairāk kā sešus iznīcinātājus, taču arī šis darījums nodrošinās ienākumus aptuveni 500 miljonu dolāru apmērā.

Eksperti atzīmēja, ka, iespējams, augs arī tanku T-90 pieprasījums, pateicoties tīmeklī publicētajam video, kurā redzams, ka tanka T-90 bruņas izturējušas trāpījumu no prettanku raķešu kompleksa TOW. Žurnāla "Deņgi" sarunbiedrs atzīmēja, ka starp potenciālajiem klientiem varētu būt Irāka, Irāna, kā arī NVS valstis.

Генеральный директор Центра политической информации Алексей Мухин - Sputnik Latvija
Politologs: Krievija nevienam neatlaidīs grēkus Sīrijā

Saūda Arābiju ieinteresējusi pretgaisa aizsardzības kompleksa S-400 parādīšanās Sīrijā, kas turklāt sekmēja aktīvākas pārrunas ar Indiju. S-400 piegāde šajās valstīs varētu nodrošināt peļņu aptuveni četru miljardu dolāru apmērā.

Aptuveni aprēķini liecina, ka Krievija varētu noslēgt līgumus aptuveni par sešiem vai septiņiem miljardiem dolāru. Šī summa gandrīz desmitkārt pārsniedz militārās kampaņas izdevumus Sīrijā.

Vienošanās par pamieru Sīrijā tika panākta 22. februārī Krievijas un ASV konsultāciju gaitā. Saskaņā ar Maskavas un Vašingtonas kopīgo paziņojumu, ka apšaudes tiek pārtrauktas no 27. februāra. Pamiers un vienošanās par uguns pārtraukšanu neattiecas uz Krievijā un vairākās citās pasaules valstīs aizliegtajām teroristiskajām organizācijām "Islāma valsts", "Džebhat an Nusra" ("Al Kaida" struktūra Sīrijā) un citiem grupējumiem, ko ANO Drošības padome atzinusi par teroristiskiem grupējumiem.

Сирийская армия и ополчение ведут бои за Пальмиру - Sputnik Latvija
Sīrijas armija atbrīvo seno Palmīru

Krievijas Gaisa kosmisko spēku operācija Sīrijā ar mērķi sniegt atbalstu Sīrijas Bruņoto spēku sauszemes operācijām un iznīcināt starptautiskā teroristiskā grupējuma "Islāma valsts" infrastruktūru, sākās 2015. gada 30. septembrī.

Šajā laikā Krievijas aviācija ir iznīcinājusi 209 naftas ieguves un pārstrādes, degvielas pārsūknēšanas objektus un 2 912 naftas produktu transportēšanas līdzekļus. Krievijas aizsardzības ministrs Šoigu norādīja, ka ar Krievijas aviācijas palīdzību Sīrijas armija ir atbrīvojusi 400 apdzīvotās vietas un vairāk nekā 10 tūkstošus kvadrātkilometru teritorijas.

 

Ziņu lente
0