Sprādzienā Ankarā gājuši bojā 37 cilvēki

CC BY 2.0 / Jorge Franganillo / AnkaraТурецкий город Анкара
Турецкий город Анкара - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Vakar Turcijas galvaspilsētā netālu no sabiedriskā transporta pieturas norībējis spēcīgs sprādziens.

RĪGA, 14. marts — Sputnik. Saskaņā ar konsulārā dienesta informāciju, Latvijas pilsoņi teroristiskajā aktā nav cietuši.

Diplomāti ir sazinājušies ar lielāko daļu valsts pilsoņu, kas pašlaik uzturas Turcijas galvaspilsētā, aģentūrai LETA paziņojis Latvijas ĀM preses sekretārs Raimonds Jansons. Cietušo viņu vidū nav.

Уничтожение ВКС России нефтеперерабатывающе­го завода ИГ в Сирии - Sputnik Latvija
Eiropā valda aizdomas par Turcijas sadarbību ar Islāma valsti

Valsts prezidents Raimonds Vējonis un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pauduši līdzjūtību bojāgājušo ģimenēm un nosodījuši teroristisko aktu.

Upuru skaits pieaudzis

Sprādziens nodārdējis svētdienas vakarā autobusa pieturā netālu no Turcijas  premjerministra ofisa pašā valsts galvaspilsētas sirdī. Šajā laikā pieturā pulcējās liels skaits cilvēku. Uzsprāga automašīna, kas tobrīd atradās starp diviem autobusiem. Teroristiskais akts aiznesa 37 cilvēku dzīvības, 125 guvuši ievainojumus.

"Vakar uz vietas gāja bojā 30 cilvēki. Viens no viņiem identificēts kā nāvinieks, otra cilvēka vainu apšaubām. Četri cilvēki vakar gāja bojā slimnīcā, vēl trīs miruši šodien. Medicīnas  iestādēs atrodas 71 cilvēks, 29 no viņiem – reanimācijas un neatliekamās terapijas nodaļās," – paziņoja Turcijas veselības aizsardzības ministrs Mehmets Miezinolu.

Agrāk televīzijas kompānija TRT jau ziņoja, ka sprādziens noticis pie sabiedriskā transporta pieturas brīdī, kad sprāgstvielām pildītā automašīna ietriekusies autobusā. Pēc sprādziena aizdegušās vairākas automašīnas.

Vietējie mediji ziņo, ka teroristisko aktu veikuši divi nāvinieki – vīrietis un sieviete, kuras personība jau ir noskaidrota. Saskaņā ar informācijas līdzekļu rīcībā esošajiem datiem, viņa mācījusies Balikesiras pilsētas universitātē un 2013. gadā kļuvusi par teroristiskās organizacijas biedri. Sievietes vārds vēl netiek atklāts, avīze min tikai iniciāļus – S. Č. D.

Šis ir jau piektais liela mēroga teroristiskais uzbrukums Turcijā pēdējo mēnešu laikā. Uzbrukumos kopumā bijā gājuši vairāk nekā 200 cilvēki.

Informācija no vēstniecības

Savukārt ASV vēstniecība Turcijā paziņojusi, ka jau pagājušajā nedēļā saņēmusi Turcijas valdības brīdinājumu par iespējama teroristu uzbrukuma draudiem. Informācija par to bijusi publicēta valdības profilā sociālajā tīklā. Vēlāk Turcijas amatpersonas šos datus apstiprinājušas.

Šī informācija ļauj secināt, ka vēstniecība brīdinājusi ASV pilsoņus par iespējamo traģēdiju vairākas dienas pirms sprādziena.

Ziņu lente
0