ASV militārajās mācībās izmantos Norvēģijas alās izvietoto tehniku

© Sputnik / Оксана Джадан / Pāriet pie mediju bankasБронетранспортер "Страйкер"
Бронетранспортер Страйкер - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Norvēģijas centrālajos reģionos esošajās alās izvietotā militārā ekipējuma pietiks 15 tūkstošiem ASV jūras kājnieku.

RĪGA, 19.feb — Sputnik. ASV starptautiskajās mācībās tiks izmantoti aptuveni 6,5 tūkstoši militārās tehnikas vienību, kas izvietota pazemes alās Norvēģijas centrālajos reģionos, ziņo RIA Novosti, atsaucoties uz telekanālu CNN.

Сотни десантников на парашютах высадились на заснеженные поля под Псковом - Sputnik Latvija
Gaisa desantnieku mācības pie Latvijas un Krievijas robežas
Norvēģijā sākas militārās mācības Cold Response-2016, kurās piedalās 15 tūkstoši karavīru no 14 valstīm.

1981. gadā amerikāņu militāristi sāka izvietot pazemes kompleksā militāro tehniku. Aukstajam karam beidzoties, ASV radās šaubas par objekta lietderību, un kopš 90. gadiem kompleksu finansē Norvēģijas valdība.

CNN norāda, ka kompleksa apkalpojošo personālu veido aptuveni simt cilvēki, un ar šeit izvietoto apbruņojumu pietiks 15 tūkstošiem jūras kājnieku.

Telekanāls vēsta, ka amerikāņu militāristi vēlas arī turpmāk izmantot pazemes noliktavas, ņemot vērā to izvietojumu.

"Iepriekš izvietotā tehnika ļauj samazināt izmaksas un saīsināt laiku mūsu operāciju atbalstam krīzes situācijā," — teica ASV jūras kājnieku pārstāvis pulkvedis Viljams Bentlijs.

Norvēģijas bruņoto spēku preses dienests jau ziņoja, ka laikā no 19. februāra līdz 1. martam noritēs militāro mācību sagatavošanas fāze. Mācības ilgs no 2. līdz 9. martam. Mācību noslēguma posms ieplānots periodā no 10.līdz 22. martam.

Mācībās piedalās karavīri no Norvēģijas, Beļģijas, Kanādas, Dānijas, Somijas, Latvijas, Francijas, Nīderlandes, Polijas, Zviedrijas, ASV, Vācijas, Spānijas un Lielbritānijas.

 

Ziņu lente
0