Politika

Tramps un Bušs strīdās par Krieviju

© REUTERS / Jonathan ErnstРеспубликанские кандидаты на пост президента США Джеб Буш, Тед Круз и Дональд Трамп
Республиканские кандидаты на пост президента США Джеб Буш, Тед Круз и Дональд Трамп - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
ASV prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps paziņojis, ka ASV vajadzētu sadarboties ar Krieviju, nevis tērēt miljardiem dolāriem nevienam nepazīstamu cilvēku atbalstam Sīrijā.

RĪGA, 15.feb. — Sputnik. Amerikāņu miljardiera Donalda Trampa un bijušā Floridas štata gubernatora Džeba Buša diskusija par to, vai Krievija varētu kļūt par ASV sabiedroto, bija visai asa.

"Tas ir nepareizi — teikt, ka Krievija varētu būt pareizajā pusē konfliktā Sīrijā," — Bušs norādīja, Republikāņu partijas prezidenta kandidātu debatēs.

"Putins nevar būt ASV sabiedrotais, tas ir skaidrs visai pasaulei. Viņš uzbrūk karaspēkiem, ko mēs atbalstām," — paziņoja Bušs.

Savukārt republikāņu līderis Tramps paziņoja, ka Džebs kļūdās. Viņaprāt, Bušs aizstāv noteiktu personu intereses.

Tramps izteicās par sadarbību ar Krieviju. Viņš norādīja, ka ASV "jāsaprot, pret ko mēs karojam, kā pusē mēs karojam un ko darām." Viņš uzskata, ka "Sīrijā mēs tērējam miljardiem dolāru, lai atbalstītu nevienam nezināmus cilvēkus."

Skatītāji jūsmīgi uzņēma Buša izteikumus; Trampa vārdi radīja negatīvu reakciju.

ASV prezidenta kandidāts republikānis Tramps jau vairākkārt ir paudis gatavību veidot dziļākas attiecības ar Krieviju. Šos vārdus sveica Krievijas prezidents Vladimirs Putins un nosauca Trampu par "priekšvēlēšanu sacīkšu absolūto līderi". Tramps norādīja, ka jūtoties pagodināts, saņemot Krievijas prezidenta uzslavu, un atkārtoja tēzi par nepieciešamību padziļināt abpusējās attiecības.

Ziņu lente
0