Maskava piedāvā darbu Medinska dēļ atlaistajam poļu producentam

© Sputnik / Anton Denisov / Pāriet pie mediju bankasV.Medinskis godina nacisma upuru piemiņu bijušajā Sobiboras nāves nometnē.
V.Medinskis godina nacisma upuru piemiņu bijušajā Sobiboras nāves nometnē. - Sputnik Latvija
Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Mareks Čunkevičs atvainojās par televīzijas kanāla vadītājas izturēšanos, kura sarunas gaitā pārtrauca Krievijas kultūras ministru Vladimiru Medinski un aprāva sarunu pēc jautājuma par Sarkano armiju.

RĪGA, 1.feb – Sputnik. Krievijas-Polijas dialoga un saskaņas centrs piedāvāja sadarbības iespējas producentam Marekam Čunkevičam, kurš tika atlaists no darba Polijas televīzijas kanālā TVP par to, ka atvainojās KF kultūras ministra Vladimira Medinska priekšā, — ziņo centra direktors Jurijs Bondarenko.

"Mēs izteicām piedāvājumu, viņš piekrita, taču uz viņu tiek izdarīts spiediens no poļu plašsaziņas līdzekļu puses. Viņš ir pasludināts par dzimtenes nodevēju. Pašlaik galvenais uzdevums – morāli tikt pāri šīm apsūdzībām," – pastāstīja Bondarenko.

Medinskis apmeklēja Poliju Starptautiskā holokausta upuru piemiņas dienas pasākumu ietvaros (1945.gada 27.janvārī Sarkanā armija atbrīvoja Osvencimu – nacistisko nāves nometni). Intervijas laikā televīzijas kanālam TVP raidījuma vadītāja Marija Pšelomeca vairākkārt pārtrauca ministru, nedeva viņam iespēju atbildēt uz jautājumiem un krasi aprāva sarunu par Sarkano armiju, neļaujot Medinskim noslēgt atbildi.

Pēc intervijas iznākšanas Čunkevičs nosūtīja Krievijas vēstniecībai Polijā vēstuli ar atvainošanās vārdiem. Rzeczpospolita, atsaucoties uz TVP  vadības teikto, ziņo, ka šī vēstule ir bijusi producenta personiskā iniciatīva un neatspoguļo TVP "oficiālo pozīciju". Pēc tam televīzijas kanāla vadītāji pieņēma lēmumu lauzt līgumu ar Čunkeviču.

J. Bondarenko norāda, ka pašlaik centrs vēl nav nolēmis, kādu darbu Čunkevičs veiks centrā. Centra direktors pastāstīja, ka Čunkevičs ir nosūtījis viņam īsziņu ar šādiem vārdiem: "Uzskatu, ka manas zināšanas var palīdzēt tuvināt mūsu valstis."

"Mareka Čunkeviča zināšanas gribētos izmantot atbilstošiem mērķiem, viņš taču ir televīzijas producents. Man šķiet, īpaši produktīvs būtu Čunkeviča darbs televīzijas vai kino projektos. Mums ir izveidojušies plaši sakari dažādās poļu sabiedrības aprindās. Centrs bieži organizē no valsts plašsaziņas līdzekļiem neatkarīgus žurnālistu un blogeru braucienus pa Krieviju, izdodam dažādas grāmatas krievu un poļu valodās. Man šķiet, eksperts no Varšavas varētu mums palīdzēt orientēties un veidot sakarus ar mūsu partneriem," – paskaidroja aģentūras sarunu biedrs.

Ziņu lente
0