Video

Rīgā dzimušais Tbilisi zooparka tīģeris meklē līgavu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Amūras tīģeris ir viens no retākajiem kaķu dzimtas pārstāvjiem – savvaļā mīt tikai aptuveni pieci tūkstoši dzīvnieku.

Starptautiskās Tīģera dienas priekšvakarā Sputnik Gruzija uzņemšanas grupa apciemoja Toriju — vienīgo tīģeri Tbilisi zooloģiskajā dārzā. Usūrijas, jeb Amūras tīģeri Tbilisi uzdāvināja kolēģi no Rīgas. Vecākajā zooloģiskajā dārzā Baltijas valstīs Torijs pavadīja pirmos trīs dzīves gadus, un pašlaik viņš ir pilntiesīgs Tbilisi iedzīvotājs.

2015. gada jūnijā Tbilisi spēcīgā lietus dēļ no krastiem izkāpa Veres upe, plūdos gāja bojā 19 cilvēki, vēl trīs pazuda bez vēsts. Izrādījās, ka katastrofas epicentrā ir zooloģiskais dārzs. Tās rezultātā no būriem izkļuva desmitiem plēsoņu, kuru vidū bija seši tīģeri, sešas lauvas, septiņi lāči un 13 vilki.

Noķert visus dzīvniekus izrādījās neiespējami. Glābēji bija spiesti likvidēt daļu dzīvnieku, jo tie apdraudēja cilvēku dzīvības, viens no tīģeriem nokoda cilvēku. Kopumā gāja bojā 277 dzīvnieki — gandrīz puse zoodārza iemītnieku.

Zooloģiskais dārzs daļēji atsāka darbu trīs mēnešus pēc plūdiem. Tā direktors Zurabs Gurielidze norādīja, ka gaida 150 jaunus iemītniekus.

Pērn Rīgas Zooloģiskais dārzs uzdāvināja kolēģiem Tbilisi septiņus dzīvniekus: kamieli Villiju, trīs alpakas — Tomasu, Karmenu un Kamenu, mājas jaku Pūpolu un papagaiļu pāri — Čabuli un Filipīnu. Šogad viņiem piebiedrojās Torijs. Tagad, gaidīdams dzīvesbiedri, viņš pierod pie jaunā klimata un svešās valodas.

Ziņu lente
0