Video

Maskas šogad atstāja neizdzēšamu iespaidu

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Sputnik nolēma atsaukt atmiņā pašas neparastākās maskas, ko mēs nēsājām (vai varējām nēsāt) šogad. Interesantākās no tām – mūsu video.

Pat Covid var dāvāt iemeslu paspīdēt. Domājams, tāds princips ienācis prātā turku meistaram, kurš izgatavojis maskas no zelta un sudraba.

Viņš pats apliecina, ka tādā maskā elpot ir komfortabli. No iekšpuses tā apšūta ar zīdu. Maska sver tikai 25 gramus, toties cena gan ir krietni vien lielāka. Par sudraba masku pārdevējs prasīs gandrīz 200 eiro, par zelta – vairāk nekā divus tūkstošus!

Nevaram spriest, cik lielā mērā maska pasargā no koronavīrusa, toties no ieinteresētiem skatieniem tā noteikti neglābs!

Savukārt kādas Japānas universitātes studenti tā iemīļojuši anime, ka izstrādājuši masku, kas pārvērš valkātāja seju par anime avataru. Sejas izteiksme mainās reālā laika režīmā. Ja jūs smaidāt, pasmaidīs arī anime seja uz maksas. Starp citu, to var izmantot ne tikai izklaidei. Piemēram, lai bērns neizbītos no ārsta medicīnas maskā, var piedāvāt ārstam "anime seju". Iespējams, bērns vairs neraudās, ja ieraudzīs – viņu ārstēs iemīļotais personāžs.

Savukārt itāļu modes dizainere mēģināja panākt, lai mēs nejustu pārmaiņas pasaulē. Viņa izstrādājusi apmetni ar caurspīdīgu pretvīrusu kapuci-vairogu. Paskat – atkal var nolasīt vārdus no lūpām, gluži kā vecajos labajos laikos!

Apmetnis izstrādāts no trim auduma slāņiem, kuru mērķis ir pasargāt no vīrusa daļiņām. Uzvelkam apmetni, jūtamies drošībā un iztēlojamies, ka pandēmija mūs nemaz nav mainījusi.

Ziņu lente
0