Video

Baltkrievu robežsargi parādījuši darbu radioaktīvā piesārņojuma zonā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Baltkrievijas Robežsardzes darbinieki strādā Černobiļas AES avārijas seku likvidācijas bijušajā štābā.

Baltkrievu robežsargi parādījuši, kā norit viņu darbs radioaktīvā piesārņojuma teritorijā. Video ierakstu YouTube publicēja Baltkrievijas Valsts robežsardzes komiteja.

Šonedēļ tika atklāts robežsardzes kontroles punkts "Hoiņiki" uz Baltkrievijas un Ukrainas robežas – tā ir jauna Gomeļas robežsardzes grupas vienība.

Robežsardzes komplekss tapis pēc Černobiļas AES avārijas seku likvidācijas bijušā štāba rekonstrukcijas.

Robežsardzes punktā organizēts monitoringa centrs, kas tiešsaistes režīmā ļauj attālināti kontrolēt vairāk nekā 100 kilometrus garu robežu ar Ukrainu ar dažādu apsardzes un novērošanas sistēmu palīdzību.

Древесная щепа - Sputnik Latvija
Černobiļas mantojums: radiācijas avots, kas ir bīstamāks nekā pudelīte atkritumos

Vienības galvenā īpatnība – valsts robežu sardze notiek teritorijā ar paaugstinātu radiācijas fonu.

Sekmīgai funkciju izpildei un radioaktīvā izstarojuma avotu identifikācijai robežsardzes punkts ekipēts ar mūsdienīgu tehniku, iekārtām un individuālajiem aizsardzības līdzekļiem.

Katastrofa Černobiļas AES notika 1986. gada 26. aprīlī – uzsprāga stacijas ceturtā energobloka kodolreaktors. Radioaktīvā piesārņojuma kopējā platība Baltkrievijas teritorijā sasniedza aptuveni 46,5 tūkstošus kvadrātkilometru.

Ukrainas teritorija bija piesārņota 50 tūkstošu kvadrātkilometru platībā 12 apgabalos. Pie tam piesārņojumā cietuši arī 19 Krievijas reģioni gandrīz 60 tūkstošu kvadrātkilometru platībā ar 2,6 miljoniem iedzīvotāju.

Ziņu lente
0