Video

Lidaparātu degvielas uzpildi gaisā demonstrē Krievijas spēcīgākās kara lidmašīnas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Lidojums ilga vairāk nekā astoņas stundas, pie tam degvielas uzpilde notika gan dienā, gan naktī, vairāk nekā 600 km/h ātrumā.

Tālās aviācijas lidmašīnu Tu-160 un Il-78 ekipāžas devās ilgstošos lidojumus ar degvielas uzpildi gaidā. Video ierakstu publicēja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Resors pastāstīja, ka lidojums ilga vairāk nekā astoņas stundas, pie tam – spēcīga sānvēja apstākļos.

Stratēģisko raķešnesēju Tu-160 lidotāji uzpildīja degvielu no gaisa tankkuģiem Il-78 vairāk nekā 5 km augstumā.

Atzīmēts, ka degvielas uzpilde notika dienas un nakts laikā aptuveni 600 km/h ātrumā. Pie tam attālums starp lidmašīnām nepārsniedza 30 metrus.

Российский многоцелевой истребитель-бомбардировщик Су-34 выполняет демонстрационный полет на авиасалоне МАКС-2019  - Sputnik Latvija
Viedoklis
"Viegli nogāzties": kara lidotājs paskaidroja, kāds risks slēpjas lielā augstumā

Lidojumos piedalījās līdz desmit tālās aviācijas lidmašīnas.

Degvielas izpilde ir viens no sarežģītākajiem pilotu apmācības elementiem. Pie tam tas ir obligāti nepieciešams tālās aviācijas lidmašīnām, kas pavada gaisā ilgas stundas.

Degvielas uzpilde dod iespēju lidmašīnām strādāt pēc iespējas tālāk no bāzes vietām un palielina to cīņas darbības rādiusu.

Tu-160, iedēvēts par "Balto gulbi", ir lielākā un spēcīgākā kara aviācijas virsskaņas lidmašīna vēsturē, smagākā kara lidmašīna pasaulē, kā arī ātrākais bruņotajos spēkos iekļautais bumbvedējs.

Ziņu lente
0