Video

Uzrunāja latviski un krieviski: Latvijas mediķi aicina neiziet no mājas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Latvijas Stradiņa slimnīcas mediķi vērsās pie Latvijas iedzīvotājiem ar lūgumu palikt mājās, lai saglabātu savas un citu cilvēku dzīvības. Iedzīvotājus uzrunāja gan latviski, gan krieviski.

Lielākoties mediķi runā latviski, taču videoierakstā skanēja arī krievu valoda.

"Tā nav spēle un scenārijs, lūdzu, palieciet mājās," aicina viens no Rīgas Stradiņa universitātes slimnīcas darbiniekiem.

Atgādināsim, ka informācijas trūkums par koronavīrusa izplatību krievu valodā izraisīja sašutuma vilni Latvijas politiķu, tiesību aizstāvju un blogeru vidū.

Bijušais Rīgas mērs Nils Ušakovs un "Saskaņas" deputāti, kā arī sabiedriskie aktīvisti iepriekš izteica protestu saistībā ar to, ka Latvijas valsts iestādes izsūta iedzīvotājiem informāciju par koronavīrusa izplatību un par to, kā sevi pasargāt no saslimšanas, tikai un vienīgi latviešu valodā.

Sabiedriskais aktīvists Degi Karajevs pat vērsās pie Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas vadītāja Andreja Judina. Karajevs uzsvēra, ka ignorējot sevišķi stipri nāves riskam, pakļautās savu iedzīvotāju grupas – sirmgalvju – intereses, tiek pastrādāta noziedzīga rīcība.

Ziņu lente
0