Video

"Igaunija – koncentrācijas nometne žurnālistiem": Sputnik Igaunija atbalsta pikets Maskavā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Kamēr Maskavā ĀM Uzņemšanas namā notika Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova tikšanās ar Albānijas premjerministru Edi Ramu, Krievijas žurnālisti izgāja atbalsta piketā kolēģiem no Sputnik Igaunija.

Trešdien, 26. februārī, pie ĀM Uzņemšanas nama Maskavā, Spiridonovka ielā 17, notika Sputnik Igaunija atbalsta pikets. Žurnālisti atnāca pie Uzņemšanu nama, kur notika Krievijas ĀM vadītāja tikšanās ar Albānijas premjerministru Edi Ramu.

Kādēļ Krievija žurnālistus tik ļoti ieinteresēja šī tikšanās un kā tā ir saistīta ar Sputnik Igaunija?

Lieta tajā, ka Albānija patlaban ir prezidējošā valsts Eiropas Drošības un sadarbības organizācijā. Krievijas diplomātijas vadītājs apsprieda ar Albānijas premjeru Krievijas žurnālistu apspiešanas problēmu Baltijas valstīs.

Sputnik Igaunijas filiāles galvenā redaktore Jeļena Čeriševa arī atradās šajā tikšanās reizē.

Atgādināsim, ka par visnepieņemamāko Krievijas žurnālistu vajāšanas gadījumu kļuva Sputnik Igaunija piemērs. Tādēļ žurnālisti izgāja piketā, lai atbalstītu savus kolēģus ar plakātiem "Igaunija – koncentrācijas nometne žurnālistiem", "Rokas nost no žurnālistiem Baltijas valstīs".

Atgādināsim, ka no 2020.gada 1.janvāra portāls Sputnik Igaunija redakcijas darbinieki Tallinā bija spiesti lauzt līgumus ar Starptautisko ziņu aģentūru "Rossija segodņa" sakarā ar Igaunijas varasiestāžu draudiem ierosināt krimināllietas. Pirms Jaunā gada visi Sputnik Igaunija darbinieki saņēma vēstules no Policijas un robežsardzes departamenta vadības par nepieciešamību pārtraukt darba attiecības ar Starptautisko informācijas aģentūru "Rossija segodņa", pretējā gadījumā cilvēkiem draudēja ar cietumu.

Iepriekš Krievijas prezidents Vladimirs Putins, komentējot situāciju saistībā ar Sputnik Igaunija, norādīja, ka Maskava darīs visu iespējamo savu žurnālistu atbalstam.

Starptautiskā organizācija "Reportieri bez robežām" (RSF), atbildot uz "Rossija segodņa" vēstuli, informēja, ka organizācija izvērtē ziņas par krievvalodīgo mediju stāvokli Igaunijā. Aģentūra "Rossija segodņa" lūdza pārvērtēt diskriminējošo politiku, kas vērsta pret Sputnik Igaunija, un ir gatava piedāvāt atbilstošu vērtējumu šim brīvības pārkāpšanas bezprecedenta gadījumam.

Ziņu lente
0