Video

Paskatieties, kas aizvadītajā naktī darījās Barselonas ielās

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aizritējušajā naktī Barselonu pārņēma protestu vilnis, izcēlās nekārtības; kārtības sargi bija spiesti pielietot gumijas lodes un asaru gāzi.

Dienas laikā protestiem bija mierīgs raksturs, taču vakarpusē situācija saasinājās, un sākās sadursmes ar policiju, kura centās savaldīt un padzīt demonstrantus.

Protestētāji maskās, lielākoties radikāli noskaņoti jaunieši, apmētāja policistus ar akmeņiem, olām un pudelēm, izvilka uz braucamās daļas atkritumu konteinerus un aizdedzināja tos.

Tāpat tiek ziņots, ka protestētāji bloķēja ieeju Svētās Ģimenes (Sagrada Familia) baznīcā. Administrācija nolēma, ka šādos apstākļos nevar garantēt apmeklētāju drošību, apsolot atgriezt naudu par jau nopirktajām biļetēm. Pagaidām nav zināms, kad baznīcā varētu atsākties apmeklētāju pieņemšana.

Cilvēki visā Katalonijā protestē pret Spānijas Augstākās tiesas lēmumu, kas piesprieda ilgstošus cietumsodus deviņiem neatkarības kustības līderiem.

Katalonijā izsludināts vispārējs streiks. Piecas demonstrācijas, kas izgāja cauri Barselonas ielām, savienojās tās centrā, pilnībā paralizējot Katalonijas autonomās kopienas galvaspilsētas dzīvi.

Protestētāji bloķēja aptuveni 20 galvenās transporta maģistrāles, kā arī AP-7 šoseju, kas ved uz Franciju.

Ziņu lente
0