Video

Pret salūtu un ziediem pieminekļa pakājē: Baltijas valstis pārraksta vēsturi

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Igaunijas ĀM no jauna saskatījusi Maskavas "provokāciju" – tā organizējusi svētu salūtu par godu Tallinas atbrīvošanas no vācu okupantiem 75. gadadienai.

Igaunijas ĀM no jauna saskatījusi Maskavas "provokāciju" – tā organizējusi svētu salūtu par godu Tallinas atbrīvošanas no vācu okupantiem 75. gadadienai. Izskanēja ne tikai pārmetumi vien – Igaunijas ārlietu ministrs Urmass Reinsalu izsauca Krievijas vēstnieku Aleksandru Petrovu, lai apspriestu Otrā pasaules kara "vēstures traktējumu". Par ko norāja Krievijas diplomātu un pie kā var novest Baltijas valstu koķetēšana ar fašistisko Vāciju – Sputnik video ierakstā.

Боевая техника на параде в честь Дня победы на Певческом поле в Таллинне - Sputnik Latvija
Krievijas AM publicējusi dokumentus par godu Tallinas atbrīvošanas 75.gadadienai

Salūti par godu PSRS un Eiropas pilsētu atbrīvošana no hitleriskajiem spēkiem tiek organizēti Krievijas galvaspilsētā no 2019. gada 10. aprīļa līdz 2020. gada 9. maijam. Piemēram, 13. jūlijā debesīs pacēlās salūts par godu Viļņas atbrīvošanas no vācu okupantiem 75. gadadienai, 13. oktobrī Maskava ar zalvēm sveiks Rīgas atbrīvošanas 75. gadadienu. 2019. gadā notiks 11 salūti, 2020. gadā – vēl seši.

Iepriekš Baltijas valstis pauda protestu sakarā ar Uzvaras piemiņas salūtiem. Latvijas, Lietuvas un Igaunijas izlēciens atspoguļo šo valstu valdības absurdo un zaimojošo politiku, norādīja Krievijas ĀM oficiālā pārstāve Marija Zaharova. Viņa uzsvēra, ka salūti skan to cilvēku piemiņai, kuri atdevuši savas dzīvības ne par politiskām vērtībām vai lozungiem, bet gan par to, lai pasaulei, Eiropai būtu izredzes uz mierīgu dzīvi.

Ziņu lente
0