Video

Protestu jubileja: "dzelteno vestu" akcijas Francijā ilgst jau trijus mēnešus

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Parasti "dzelteno vestu" akcijas notiek tikai sestdienās, taču šoreiz protestu dalībnieki sapulcējās arī svētdien, lai atzīmētu protestu triju mēnešu jubileju.

Sestdien, 16. februārī "dzelteno vestu" protesta akcija no jauna noslēdzās ar nekārtībām un sadursmēm ar policiju. Kārtības sargi aizturējuši 29 cilvēkus un pielietojuši asaru gāzi.

Pirmo reizi "dzeltenās vestes" izgāja Francijas pilsētu ielās 17. novembrī. Kopš tā laika viņi tradicionāli sāka pulcēties sestdienās. Tomēr tika pieņemts lēmums organizēt akciju arī 17. februārī, lai atzīmētu protestu jubileju.

Sākotnēji demonstrantu prasības bija saistītas ar degvielas nodokļa palielināšanu, taču vēlāk izplatījās arī uz citiem sociāli ekonomiskās politikas aspektiem.

Valdība piekāpjas protestu dalībniekiem, taču akcijas nenorimst un regulāri pāraug nekārtībās ne tikai Parīzē, bet arī citās pilsētās. Piemēram, sestdien "dzelteno vestu" kustības dalībnieki Lionā uzbruka policijas automašīnai un noveda līdz asarām pie stūres sēdošo sievieti-policisti, vēsta RIA Novosti.

Iepriekš vēstīts, ka arī vairākas sabiedriskās kustības Latvijā sākušas izmantot dzeltenās vestes.

Ziņu lente
0