Video

"Jaunās mājas - miroņmaiss": kā Latvijā cīnās ar zombijiem pie stūres

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Biedējošajam un melodiskajam Ceļu satiksmes drošības direkcijas mini-mūziklam jānovērš Latvijas iedzīvotāju uzmanība no telefonu ekrāniem, braucot pie stūres.

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) atradusi neparastu veidu atgādināt Latvijas autovadītājiem, ka viedtālruņa izmantošana pie stūres ir nāvīgi bīstama. Video direkcija izvietojusi YouTube vietnē.

Jaunās sociālās reklāmas varoņi ir zombiji, kuri dzied par to, kā skrollēja lenti uz leju, čatoja un taisīja selfijus – un iekļuva ceļu satiksmes negadījumā.

"Drebiet stabi, gājēji un fūres – mēs esam zombiji pie stūres," dzied video varoņi.

Beigās meita lūdz tēvam izbeigt filmēt šo notikumu, kamēr viņš vada mašīnu.

"Mobilo telefonu ietekmē autovadītāji kļūst par apkārt neko neredzošiem un nedzirdošiem zombijiem. Stūrē? Izkāp no telefona!" aicina CSDD.

Saskaņā ar direkcijas datiem, septiņi no desmit Latvijas autovadītājiem ikdienā izmanto viedtālruni atrodoties pie stūres, kaut gan saprot, ka tā ir nopietna problēma. Pēdējo piecu gadu laikā mobilo ierīču izmantošana braukšanas laikā ir tikai pieaugusi. Par rezultātu var kļūt stūres kontroles pazaudēšana, ātruma pārsniegšana vai, tieši pretēji, pārāk lēna braukšana, "dreifēšana" starp braukšanas joslām.

Ar mobilo telefonu "zombētie" šoferi rada lielus draudus sev un apkārtējiem. Ceļu satiksmes drošības eksperti norāda, ka ar viedtālruņa izmantošanu pie stūres ir saistīti 20030% no visām avārijām.

Policija plāno aktīvāk sodīt latviešus, kuri turpina neievērot likumus un izmantot telefonu braukšanas laikā.

Ziņu lente
0