Video

Kā baltās vārnas: Kenijā aizritējis Āfrikas albīnu skaistuma konkurss

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Organizatoru mērķis – piesaistīt uzmanību diskriminācijas un vardarbības problēmai attiecībā pret cilvēkiem ar albīnismu, kurus vajā, lai veiktu rituālu slepkavības.

Kenijas galvaspilsētā Nairobi aizritējis skaistuma konkurss cilvēku vidū, kuri cieš no albīnisma. Visiem tā dalībniekiem ir iedzimts melanīna pigmenta trūkums, kurš atbild par ādas, matu un acu krāsu.

Organizatoru mērķis – piesaistīt uzmanību diskriminācijas un vardarbības problēmai attiecībā pret cilvēkiem ar albīnismu. Pēc viņu sacītā, albīniem nākas saskarties ar nopietnām problēmām: piemēram, tos vajā, lai veiktu rituālu slepkavības, jo atsevišķos Āfrikas reģionos radusies kļūdaina pārliecība, ka albīnu ķermeņa daļas palīdz kļūt bagātiem. Pirmais šāda veida skaistuma konkurss notika Kenijā 2016. gadā.

No albīnisma cieš viens no 17-20 tūkstošiem iedzīvotāju, taču Subsahāras Āfrikā šīs saslimšanas izplatība ir augstāka: DĀR – 1 cilvēks no 4000, Tanzānijā – 1 no 1400, atsevišķu Zimbabves etnisko grupu un citu Dienvidāfrikas valstu vidū – 1 no 1000.

Ziņu lente
0