Video

Boeing 737 katastrofa Indonēzijā: kadri no katastrofas vietas

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Aviokompānijas Lion Air laineris Boeing 737 gājis bojā pie Javas salas krastiem. Glābēji ziņoja, ka katastrofā nav izdzīvojis neviens.

Zemo cenu aviokompānijas Lion Air laineris Boeing 737 MAX, kas devās reisā no Džakartas uz Sumatras salu, agri no rīta pēc vietējā laika izlidojis no Indonēzijas galvaspilsētas un 13 minūtes pēc izlidošanas pazudis no radariem.

Informāciju par to, ka jūrā pie Javas krastiem atrastas lidmašīnas atlūzas, Indonēzijas Ārkārtas situāciju un katastrofu seku likvidācijas nacionālā aģentūra saņēma no civilo kuģu ekipāžām katastrofas rajonā. Aviokompānija informēja, ka lidmašīnā bija 181 pasažieris, divi piloti un seši ekipāžas locekļi.

Glābēji atraduši vairāku katastrofā bojāgājušo pasažieru mirstīgās atliekas pie Indonēzijas krastiem, aģentūrai RIA Novosti pastāstīja Indonēzijas Ārkārtas situāciju likvidācijas aģentūras (Basarnas) pārstāvis.

Izdevums Streits Times, atsaucoties uz Basarnas operāciju priekšnieka vietnieka teikto, informēja, ka katastrofas vietā atrasti vairāki personu apliecinoši dokumenti. Borta pašrakstītāji vēl nav atrasti.

Indonēzijas Nacionālās transporta drošības komitejas vadītājs pastāstījis, ka lidmašīna pēc pacelšanās noraidījusi atgriešanās pieprasījumu, taču pēc tam pazudusi no radariem.

Lion Air apliecināja, ka nepieciešams saglabāt gara spēku bojāgājušo pasažieru un ekipāžas locekļu piemiņai.

"Šis gads ir bijis smags civilajai aviācijai – lidmašīnu avārijas un lielu aviokompāniju slēgšana... Taču mums jābūt stipriem 189 upuru piemiņai..." – teikts aviopārvadātāja paziņojumā.

Ziņu lente
0