Video

Videonovēršanas kamera fiksējusi ugunsgrēka sākumu tirdzniecības centrā Kemerovā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Publicēts videonovērošanas kameras ieraksts, kas atradās tirdzniecības centra "Zimnaja višņa" bērnu zonā, kur sākās ugunsgrēks. Kadra augšējā kreisajā stūrī redzams spilgts uzliesmojums.

Kadra augšdaļā pa kreisi redzams, kā uzliesmoja ugunsgrēks spēļu zonā netālu no bērnu batutiem un "mīkstā baseina", ko pildīja porolona kubi. Cilvēki sāka steigšus bēgt, telpā sabiezēja dūmi. Aizdegšanās iemeslu noskaidro izmeklēšana. Noskaidrojies, ka ugunsdzēsības signalizācija tirdzniecības centrā nedarbojās no 19. marta, un apsargs atslēdzis ugunsgrēka apziņošanas sistēmu.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja informēja, ka ugunsdzēsēji izsaukti pārāk vēlu. Izmeklēšana liecina, ka 15 minūšu laikā pēc uzliesmojuma uguns pārņēma trīs kinozāles un kontakta zooparku, bija vērojams ievērojams piedūmojums. Izmeklēšana noteikusi elektrotehnisko, celtniecības un tehnisko ekspertīzi. IK priekšsēdētājs Aleksandrs Bastrikins informēja, ka starp ugunsgrēka cēloņa versijām tiek izvērtēts īssavienojums un atklātas uguns pielietojums. Aizturēti pieci cilvēki.

Ugunsgrēkā tirdzniecības centrā "Zimnaja višņa" Kemerovā dzīvības zaudējuši 64 cilvēki, tostarp 41 bērns, 67 cilvēki guvuši ievainojumus. Slimnīcā uzturas 14 cilvēki, tostarp — trīs bērni. Glābēji turpina novākt atlūzas un veic meklējumus ēkā — četru cilvēku mirstīgās atliekas vēl nav atrastas.

Ziņu lente
0