Video

Gumijas pīlītes labdarības sacensībās

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Spilgta saule, zaļš parks, neliekuļoti smaidi, bērni vasarīgi košos tērpos, daudzkrāsaini gaisa baloni – tradicionālā labdarības akcija "Pīļu rallijs" (Pardiralli) ir sākusies.

Sestdien pie Prezidenta pils Tallinā pulcējās pilsētas iedzīvotāji un viesi, lai pavērotu ikgadējās gumijas pīlīšu sacensības šaurajos parka kanālos.

Akciju organizē ar vēzi slimo bērnu vecāku savienība EVLVL. Gumijas pīlīšu pārdošanā saņemtie līdzekļi ļauj iegādāties retas, taču vajadzīgas zāles, kas nav iekļautas Slimokases preparātu sarakstā, tomēr var palīdzēt slimajiem bērniem. Šogad akcijā piedalās NKO "Manu sapņu diena", lai palīdzētu piepildīt smagi un hroniski slimo bērnu sapņus.

Pl. 14.30 Igaunijas prezidente Kersti Kaljulaida pasludināja gumijas pīlīšu sacensību startu. Ūdenī tika nolaisti 11 000 bērnu rotaļlietu. Saskaņā ar rallija noteikumiem, pīlītes, kas pie finiša nonākušas pirmās, nodrošina balvas saviem sponsoriem, taču arī pārējās pīlītes piedalās balvu loterijās. Vēl 160 balvas tiek izlozētas starp pīlītēm, kam rallijā veicies sliktāk.

Iļja, ģimenes tēvs no Maskavas pastāstīja Sputnik Igaunija,ka tas ir lielisks pasākums un īsti svētki bērniem. Viņš atveda savus mazuļus uz parku pastaigāties, noskatīties gumijas pīlīšu ralliju un jauki pavadīt laiku ar ģimeni. Tiesa, viņš piebilda, ka pārāk vēlu uzzinājis, ka notiek akcija, tāpēc nav nopircis pīlīti.

Ziņu lente
0