Video

Lavrovs komentējis Rietumu reakciju par nesankcionētām akcijām Krievijā

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Krievijas varasiestāžu lēmumi attiecībā uz nesankcionētām akcijām KF teritorijā ir pieņemti to pilnvaru ietvaros, paziņojis preses konferencē Krievijas Ārlietu ministrijas vadītājs Sergejs Lavrovs.

"Tāpēc es uzskatu, ka lēmumi, ko pieņēmušas pašvaldību iestādes attiecībā uz mītiņu pieteikumiem vairākās Krievijas pilsētās, tika pieņemti atbilstoši iestāžu pilnvarām, kas pašvaldību iestādēm piešķirtas atbilstoši mūsu konstitūcijai un likumiem," — teica Lavrovs.

"Jūs uzdodat jautājumus par cilvēku aizturēšanu, taču es ļoti labi atceros, kas notiek ASV un dažās Eiropas galvaspilsētās situācijā, ja netiek ievēroti likumi, tai skaitā gājienu norises laikā, ja akciju dalībnieki pulcējas tur, kur tas aizliegts, vai pārvietojas pa maršrutu, kas nav saskaņots. Es ļoti labi atceros, kā policija rietumvalstīs izturas pret tādiem pārkāpējiem. Tiek izmantoti gan steki, gan asaru gāze, gan daudz kas cits. Starp citu, arī mūsu žurnālisti regulāri nonāk tamlīdzīgās situācijās, kā tas notika ar telekanāla RT uzņemšanas grupu ASV pagājušajā rudenī, kad viņi mēģināja sniegt informāciju par nemieriem kaut kādu demonstrāciju sakarā," – piebilda ministrs.

Ziņu lente
0