Video

Janukovičs par "Maidanu": vieni pataisīti par varoņiem, citi klusiņām aprakti

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Bijušais Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs sniedza vairākus būtiskus paziņojumus preses konferencē, kas tika organizēta pēc tiesas sēdes atlikšanas, kurā tiek izskatīta lieta par nekārtībām Maidana laikā.

2013. gada 21. novembrī eirointegrācijas piekritēji ieņēma Kijevas galveno laukumu – maidan Nezaležnosti (Neatkarības laukums). Tas notika tūlīt pēc Nikolaja Azarova valdības sniegtā paziņojuma par to, ka vienošanās parakstīšana par asociāciju ar Eiropas Savienību tiek apturēta.

Vēlāk maidans kļuva par varas iestāžu un radikāļu konfrontācijas epicentru. Sadursmēs, kuru laikā opozīcija izmantoja šaujamieročus un "Molotova kokteiļus", abās pusēs gāja bojā desmitiem cilvēku. 

Atbildību par vairāk nekā 100 cilvēku bojāeju Ukrainas jaunā valdība uzvēla savam politiskajam oponentam – eksprezidentam Viktoram Janukovičam un IeM speciālo uzdevumu vienībai "Berkut". Janukovičs un "Berkut" karavīri noliedz savu vainu slepkavībās. Janukovičs ziņoja, ka nav devis pavēli apšaut miermīlīgo mītiņu dalībniekus un pat devis rīkojumu izvest no Kijevas visas milicijas vienības.

Ziņu lente
0