Video

Kas slēpjas Kremlī. Ieraksts no bezpilota lidaparāta

Sekot līdzi rakstam
НовостиTelegram
Maskavas Kremlis un Doma laukums no putna lidojuma augstuma. Ierakstā redzams arī Spasska tornis, Senāta pilns, Ivana un Doma laukumi, V.I.Ļeņina Mauzolejs un Ieroču palāta.

Ievērojamākā vieta Maskavā kļūst tuvāka. Saskaņā ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina uzdevumu Kremlī uz Erceņģeļa Mihaila Brīnuma baznīcas fundamenta atlieku bāzes tiks izveidots muzeju komplekss, papildu tūrisma maršruti Kremļa teritorijā un caurlaides punkti Borovicka un Spasska torņos, tāpēc interesenti varēs pastaigāties pa parku arī neapmeklējot muzejus.

Kopš 2015. gada decembra šeit rit arheoloģiskie izrakumi, un demontētā 14. korpusa vietā tika atrasti kultūras slāņa iecirkņi, kas attiecināti uz pirmo gadu tūkstoti pirms mūsu ēras. Zem ēkas pagrabiem saglabājušies viduslaiku priekšmeti. Speciālisti uzskata, ka šie izrakumi ļaus labāk iepazīt agrīnās Maskavas dzīvi. Kremļa 14. korpuss bija administratīvā ēka starp Spasska vārdiem un Maskavas Kremļa Senāta pili. Ēka bija celta XX gs. 30. gados sagrauto Brīnuma un Augšāmcelšanās klosteru un Mazās Nikolaja pils vietā. Korpuss nebija Maskavas Kremļa arhitektūras piemineklis un nebija arī iekļauts UNESCO vispasaules kultūras un dabas mantojuma sarakstā.

Ziņu lente
0